Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för global folkhälsa bedriver vi forskning, undervisning och tillämpat arbete inom folkhälsovetenskap och epidemiologi. Forskningen syftar till att analysera hälsodeterminanter på befolkningsnivå och utveckla och utvärdera förebyggande strukturella och individualiserade åtgärder, inklusive lagstiftning och riktlinjer. Gruppen där du kommer att arbeta är tvärvetenskaplig och använder socialepidemiologiska, kvalitativa metoder, digital teknologi samt hälsoekonomi och implementeringsforskningsmetoder. Du kommer att arbeta specifikt med forskning relaterad till digital diagnostisk teknologi och där de övergripande målen är att studera nya metoder som kan göra medicinsk diagnostik mer exakt, effektiv och tillgänglig.

Din roll

Fältet medicinsk teknologi har utvecklats starkt de senaste åren, särskilt inom områden som mobil hälsa, medicinsk artificiell intelligens och digital diagnostik. Som postdoktor förväntas du ta ett stort ansvar inom ett forskningsprojekt som ska inledas relaterat till självmonitorering av hjärt- och andningsfunktion efter en COVID-19-infektion med hjälp av en nyutvecklad smartklocka och app, i ett samarbete mellan flera institutioner vid Karolinska Institutet (KI). Mottagaren av tjänsten förväntas samordna forskningsprojektet, hjälpa till vid ansökan om etiska tillstånd och finansiering samt vid rekryteringen av andra forskare inom projektet. Uppgiften inbegriper också etablering av tvärvetenskapliga forskningsnätverk som involverar andra institutioner vid KI och andra akademiska institutioner, nationellt och internationellt, inom området post-COVID-19-forskning.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker en forskare inom medicinsk teknologi / diagnostik / digital hälsa som har vetenskapliga färdigheter inom forskning och utveckling relaterad till medicinsk diagnostik. Sökande skall ha erfarenhet av att ansöka om forskningsfinansiering och etiska tillstånd, skall ha utmärkta kunskaper i vetenskapligt skrivande och visa god potential att arbeta i ett tvärvetenskapligt team. Arbete relaterat till digital, automatiserad diagnostik och medicinsk teknologi anses vara meriterande. Erfarenhet av implementering av ny teknik i olika miljöer (dvs. låg-, medel- och höginkomstländer) och av bedömning av nya medicintekniska produkter anses vara en tillgång.

Sökande förväntas också ha erfarenhet av internationellt samarbete inom forskning och erfarenhet av klinisk utvärdering av diagnostiska metoder betraktas som en merit.

Kunskap inom medicin eller klinisk forskning, epidemiologi eller biostatistik är önskvärd men inte obligatorisk. God kommunikationsförmåga med förmågan att presentera resultat tydligt, samarbeta som en del av ett team såväl som självständigt och med ett gott öga för detaljer är också nödvändigt.

Utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i engelska är ett krav och goda kunskaper i svenska är en merit.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna


Läs mer om forskargruppen SIM

Läs mer om handledaren


Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1965/2021
Kontakt
  • Johan Lundin, professor, johan.lundin@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • SACO styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2021-04-23
Sista ansökningsdag 2021-06-18

Tillbaka till lediga jobb