Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Är du intresserad av icke-genetisk cellulär heterogenitet och deras roll i sjukdomar? Vill du bidra till utvecklingen av avancerad genomteknik? Välkommen att ansluta till oss på SciLifeLab!

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi bedriver forskning och undervisning i immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 430 aktiva anställda, inklusive 100 doktorander, 50 postdoktorer och 26 professorer. Vårt laboratorium finns på Science for Life Laboratory (SciLifeLab, http://www.scilifelab.se/) på Karolinska institutets campus. SciLifeLab är utrustad med toppmodern instrumentering och kärnanläggningar och är hem för ett av de största sekvenseringsklusterna i Europa. SciLifeLab Stockholm är ett gemensamt arbete mellan Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Stockholms universitet och är värd för forskargrupper med olika bakgrund och expertis, inklusive grundläggande biologi, läkemedelsupptäckt, genomik, bioteknik och translationell medicin.

Forskargruppen

Vår grupp kombinerar beräknings- och experimentellt arbete och syftar till att utveckla och tillämpa nya genomomfattande tekniker för att ta itu med grundläggande biologiska frågor med medicinska konsekvenser. Vi är särskilt intresserade av hur subtila variationer i genuttryck kan leda till differentiella cellulära fenotyper (http://pelechanolab.com/). Du får möjlighet att arbeta i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö samt kombinera utvecklingen av toppmoderna genomomfattande metoder med molekylär dissektion av grundläggande biologiska problem.

Din roll

Den tillgängliga postdoktorala positionen syftar till att utveckla och tillämpa nya metoder för att studera överhörningen mellan genuttryck och metabolism på enstaka cellnivå. Kandidaten kommer att använda dessa tekniker för att undersöka heterocell i singelceller i cancercellinjer och undersöka hur förändrade metaboliska tillstånd formar genuttryck. Kandidaten förväntas bidra med sina egna idéer till det gemensamma målet att förstå hur förändrad cellulär metabolism bidrar till uppkomsten av avvikande cellulära fenotyper. Kandidaten kommer att utföra originalforskning inom genomik och förvärva de nödvändiga beräknings- och experimentella förmågor som krävs för att projektet ska slutföras. Kandidaten kommer att ansvara för att integrera olika typer av biologisk information för att svara på relevanta frågor. Kandidaten kommer även att ta en stark ledning i den experimentella designen och samarbeta med andra gruppmedlemmar. Kandidaten förväntas vidare att kommunicera de vetenskapliga resultaten genom att skriva vetenskapliga artiklar och delta i vetenskapliga möten. Kandidaten förväntas också delta i gruppens allmänna uppgifter och effektivt kommunicera med forskare med mycket olika bakgrund i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö. Arbetsspråket är engelska.

Kandidaten kommer att arbeta i ett projekt i samarbete med våra kollegor på MDC-BIMSB (Piazza lab: https://www.mdc-berlin.de/piazzahttps://thewittysquare.euhttps: //www.mdc- berlin.de/bimsb). Sökande som är intresserade av att starta ett Postdoktorandprojekt vid Karolinska Institutet i ett år och fortsätta sin utbildning i Berlin uppmuntras särskilt att söka.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Sökande till denna position bör ha en doktorsexamen i molekylärbiologi, genetik eller relaterade områden. Den sökanden ska även ha erfarenhet av att tolka biologiska data och testa deras hypotes experimentellt. Tidigare erfarenhet av eukaryot transkriptionsreglering och metabolism kommer att prioriteras. Ett stort intresse för tvärvetenskaplig teknikutveckling och nya och kreativa tänkande förmågor är viktigt. Föredragen erfarenhet inkluderar också förtrogenhet med epigenetik, encelliga tekniker, vävnadsodling, immunhistokemi, bioinformatik, NGS-dataanalys och molekylärbiologisk teknik. Goda färdigheter och förmågor att arbeta i team är viktigt. Tidigare erfarenhet inom proteomik och biokemi kommer att vara meriterande. Sökande som vill integrera experimentella och beräkningsbiologiska tillvägagångssätt uppmuntras också att ansöka.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1931/2021
Kontakt
  • Vicente Pelechano Garcia, vicente.pelechano.garcia@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2021-04-20
Sista ansökningsdag 2021-05-28

Tillbaka till lediga jobb