Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 497 miljoner år 2019, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en sektion inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en multidisciplinär forskningsmiljö med tre enheter (medicin, psykologi och socialgerontologi). Centret har omkring 75 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Din roll
Du kommer primärt arbeta med strukturella hjärndata som samlats in med MRI-teknik i longitudinella studier som ingår i National E-Infrastructure on Aging Research (NEAR). Du förväntas utföra arbetet vid KI samt Umeå Center for Functional Brain Imaging (UFBI) vid Umeå Universitet. Den huvudsakliga arbetsuppgiften handlar om att harmonisera hjärndata inom NEAR så de kan slås samman oavsett om de samlat in med olika MR-scanners. Du kommer självständigt (men med databas-ansvariga vid NEAR) arbeta med att planera projektet, förbereda data samt analysera data. Ett mål är att utveckla ett hjärnmått som kan användas för att i NEAR undersöka kohortskillnader i hjärnans förändring i åldrandet samt att koppla hjärnmåttet till longitudinella kognitiva data. Ytterligare mål kan utvecklas under projektets gång.

Vem är du?
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, helst under de senaste tre åren. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum.

Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande. För denna anställning är doktorsexamen inom psykologi, neurovetenskap, kognitiv neurovetenskap eller liknande aktuella. Tidigare erfarenhet av arbete med hjärnavbildningsdata är ett krav, och då framförallt MR-data. Meriterande är också erfarenhet av arbete inom populationsbaserade studier, arbete med databaser, vetenskapliga samarbeten i olika miljöer samt vetenskaplig produktivitet (framför allt publicerade artiklar i internationella tidskrifter).

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Dessutom bedöms förmåga till samarbete, förmåga att arbeta självständigt och personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

ARC - Aging Research Center

Umeå Centrum för funktionell hjärnavbildning

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2021-04-30.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1464/2021
Kontakt
  • Debora Rizzuto, Researcher KI, debora.rizzuto@ki.se
  • Laura Fratiglioni, Professor, senior KI, laura.fratiglioni@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner KI, amanda.nyberg@ki.se
  • Lars Nyberg, Professor Umeå University, lars.nyberg@umu.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Wróć do ofert pracy