Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en labmanager till vår expanderande, internationella forskargrupp. Vi bedriver translationella  studier i immunologi med fokus på respiratoriska lungsjukdomar och viruinfektioner som influensa och Sars-CoV-2. Under 2020 har vi etablerat en cohort av COVID-19 patienter med alltifrån mycket mild (asymptomatisk) sjukdom hela vägen till patienter med mycket svår sjukdom med dödligt utfall. Vi tar blod- och luftvägsprover och följer immunsvar över tid i COVID-19 patienterna jämfört med influensapatienter och friska kontroller, för att förstå immunologiska parametrar som styr sjukdomssvårighet och -utfall. Vi har erhållet betydande anslag från Vetenskapsrådet, Hjärt-Lungfonden och Bill & Melinda Gates Foundation för vår forskning, som även attraherat många nya svenska och internationella samarbetspartners. Vi söker därför en labmanager som kan vara en nyckelperson i gruppen med både experimentella och administrativa arbetsuppgifter.

Din roll

Vår labmanager ska vara organiserad och engagerad i både experimentella och administrativa delar av de projekt som drivs i gruppen. Tjänsten innefattar också viss handledning. Du ska vara kompetent och väl känna till och hantera relevanta tekniker, i synnerhet cellodling och flödescytometri inklusive cellsorteringar. Trots att arbetet innebär flera nära samarbeten, inom såväl som utom gruppen, eftersöks en person som också arbetar självständigt och resultatinriktat.

Gruppen har lång erfarenhet av immunologisk forskning och har ett rikt nationellt och internationellt kontaktnät, som den sökanden kommer att involveras i. Vi arbetar nära flera kliniker på Karolinska Universitetssjukhuset och Närakuter. Vi sitter väl placerade i nya, ändamålsenliga lokaler i BioClinicum, NKS vilket är viktigt för våra kliniska samarbeten. Eventuellt kan kortare vistelser hos internationella samarbetspartners bli aktuellt, givetvis beroende på när den aktuella pandemin så tillåter. Därför krävs av den sökande förmågan att upprätthålla kontakter och samarbeten i fältet. Arbetet har ett tydligt fokus på immunologi och inflammation i luftvägarna jämfört med systemiska svar i blod för att förstå patogenetiska aspekter vid sjukdomen., samt markörer för diagnos och/eller kliniskt sjukdomsförlopp. Tjänsten är förlagd i docent Anna Smed Sörensens forskargrupp vid Avdelningen för Immunologi och Allergi, Institutionen för Medicin, Solna. Forskargruppen och enheten är internationella och vårt arbetsspråket är engelska.

Vem är du?

Vi söker en forskare med doktorsexamen i immunologi eller motsvarande. Sökande ska kunna kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Sökande ska vara organiserad, vara van att dokumentera forskning noggrant och systematiskt samt ha god förmåga till samarbete och ha kompetens enligt denna ansökan. Erfarenhet av att hantera biologiska prover, särskilt humana blod- och vävnadsprover är ett krav. Erfarenhet av cellodling och flödescytometri, gärna cellsortering värderas högt. Erfarenhet av att generera och analysera omics-data (proteomics, transcriptomics, metabolomics) är meriterande.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi vikt vid personlig lämplighet, dokumenterad vetenskaplig och teknisk skicklighet, samt förmåga att sammanfatta och beskriva sina projekt. Avhandling som inkluderat vetenskapliga publikationer inom fältet immunologi/inflammation är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp  docent Anna Smed Sörensens forskargrupp på avdelningen för immunologi och allergi; en internationell och kreativ forskarmiljö. Forskargruppens hemsida: http://ki.se/en/meds/research-group-anna-smed-sorensen

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5795/2020
Kontakt
  • Anna Smed Sörensen, anna.smed.sorensen@ki.se
Facklig företrädare
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2020-12-22
Sista ansökningsdag 2021-02-14

Tillbaka till lediga jobb