Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete

Centre for Translational Microbiome Research (CTMR) studerar vilken roll mikrobiomet spelar för människans hälsa med fokus på sjukdomar i mag-tarm trakten, kvinnors hälsa och reproduktion samt cancer. Centret bygger på kunskap inom mikrobiologi, klinisk epidemiologi, gastroenterologi och genomik. Under de senaste 4 åren har en infrastruktur byggts upp för storskalig DNA/RNA extraktion och sekvensering av humana prover. Vi samarbetar med kliniska forskare inom ett flertal specialistområden där kopplingen mellan mikrobiomet och sjukdomsutveckling är central.

Din roll
CTMR LABcore är gruppen inom CTMR som utför det praktiska laborativa arbetet med mikrobiomanalyserna inkluderande provmottagning, extraktion, sekvensering och metodoptimeringar. Denna tjänst riktar sig mot extraktion och sekvenseringsverksamheten med uppgifter som innehåller rutinmässigt arbete med high troughput analyser av kliniska prover (så som DNA och RNA extraktion, och sekvensering i olika plattformar. Arbetet utförs i BSL2 klassade renrum och medför hantering av robotar med olika komplexitet. Alla arbetsmoment dokumenteras i vårt Clarity Laboratory Information Manager System (LIMS) samt i olika filer på ONeDrive, och i Electronical Laboratory Notebook (ELN).

Under COVID-19 pandemin är delar av gruppen även sysselsatt i Nationellt Pandemicenter vid KI/Scilife (NPC) och arbete där förekommer i olika utsträckning så länge det finns behov.

Kommunikation med resten av gruppen och även CTMR och NPC är av största vikt för att kunna utföra arbetet. Dessutom kommer kontakt med olika servicetekniker, leverantörer och liknande vara en essentiell del av arbetet.

Vem är du?
Vi söker en ansvarskännande och driftig person som är positiv, flexibel och pedagogisk. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga, självständighet, servicevilja och ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar på ett mycket dynamiskt sätt, har lätt att anpassa dig till omprioriteringar, men samtidigt hålla rutinarbetet på ett professionellt och precist sätt. Vi förväntar oss att du arbetar både självständigt och i grupp serviceinriktat. Vi söker en person som är positiv, flexibel och trivs med att arbeta i team. Du behöver också kunna kommunicera med forskare och kollegor om arbetet på ett tydligt och korrekt sätt. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och kunna arbeta parallellt med olika projekt.

En lämplig bakgrund är en magisterexamen i molekylärmedicin eller medicinsk bioteknik. Erfarenhet av liknade arbete värdesätts.

Krav:

 • Naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen på magisternivå
 • Mångårig erfarenhet av labbarbete inom relevant område, framförallt inom molekylärmedicin och medicinsk bioteknik
 • Dokumenterad erfarenhet och skicklighet av praktiskt arbete med humant material (BSL2)
 • Erfarenhet av high throughput screening
 • Grundläggande kunskaper och erfarenhet av molekylärbiologiska metoder
 • Grundläggande kunskaper och erfarenhet inom genetik och metoder för genetiska analyser
 • Erfarenhet av mikrobiologiska, biokemiska och hematologiska analyser av patientprover
 • Erfarenhet av arbete i diagnostiska arbetsflöden
 • Stor vana att hantera olika robotar (så som TECAN, SP-960, Hamilton)
 • Kunskaper om och erfarenhet av arbete i Clarity LIMS
 • Kännedom om kvalitetssäkringsarbete inklusive dokumentationskrav för hantering av patientprover och biobankning
 • Arbetsuppgifterna kräver goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Arbete i alla NPC labbgrupper såsom Inaktivering, Robotlabb, RNA-extraktion och RT-PCR
 • ELN
 • Kunskaper inom digitala bildanalyseringsprogram är meriterande.
 • Kunskaper inom mikroskopi och histologi

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 november 2020.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4508/2020
Kontakt
 • Jessica Alm, jessica.alm@ki.se
 • Marica Hamsten, marica.hamsten@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darresh, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Henry Wölling SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Gunnel Brolin, gunnel.brolin@ki.se
Publicerat 2020-10-23
Sista ansökningsdag 2020-11-01

Wróć do ofert pracy