Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp, Perceptual Neuroscience group, finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur människans hjärna bearbetar sinnesintryck. Vi söker en forskningsspecialist som kan analysera komplexa data från ett flertal olika hjärnavbildningsmetoder samt som gillar att implementera nya metoder. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att analysera data som erhållits antingen med (f)MR-metoder eller EEG (källa/tidsfrekvensanalyser) med både standardiserade analysmetoder men även förväntas implementera nya metoder. Du kommer att analysera data för projekt som tilldelats dig samt förväntas ge hjälp till andra gruppmedlemmar. Du kommer att arbeta både självständigt med vissa projekt men också som en grupp för större projekt i samarbete med internationella forskargrupper samt experter vid Kungliga tekniska högskolan (KTH).

Vem är du?

Vi söker en person som har en doktorsexamen inom ett område som är relevant för positionen; relevant postdoktoral erfarenhet är meriterande. Du måste ha en mycket god förståelse för både signalanalys och inferensstatistik. En framgångsrik sökande kommer förmodligen att ha tidigare erfarenhet av att analysera komplexa data, företrädesvis förvärvade genom neuroimaging-metoder (EEG/(f)MR). Dessutom har du antagligen en eller flera av följande önskade kvalifikationer: gedigen erfarenhet av programmering relaterad till signal- eller bildbehandling; erfarenhet av både avancerad morfologisk och funktionell (f)MR-data; erfarenhet av flera verktyg och programpaket för bildanalys; erfarenhet av analys av eye-tracking data; erfarenhet av EEG analyser; erfarenhet av maskininlärning/AI analyser. Vi förväntar oss att du kan arbeta i en internationell forskargrupp där engelska är arbetsspråket och där det är OK att respektfullt ifrågasätta erhållna resultat. Arbetet innebär nära samarbete med andra och kräver flexibilitet och utmärkta kommunikationsförmågor.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Johan Lundströms forskargrupp
Läs mer om labbet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10e november 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4525/2020
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, HR-partner, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Johan Lundström, Forskargruppsledare, johan.lundstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-10-23
Sista ansökningsdag 2020-11-10

Wróć do ofert pracy