Föräldravikariat januari – december 2021

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Karolinska Institutet (KI) är en arbetsplats för dig som söker ett stimulerande och utvecklande arbete och som vill bidra till samhällets utveckling genom att stödja forskning och utbildning inom medicin och hälsa. Nu söker vi en medarbetare till centrala kommunikationsavdelningen som vill vara en del av vårt engagerade team och bidra med sin kompetens på såväl strategisk som operativ nivå.

KI befinner sig i ett spännande utvecklingsskede kopplat till intern kommunikation och kommunikation i ledarskapet. Du kommer till en arbetsplats med engagerade kollegor för ett föräldravikariat på ca ett år.

Din roll

I denna roll kommer du att arbeta med intern kommunikation från ett strategiskt och operativt perspektiv. KI genomför just nu ett större projekt kopplat till KI:s interna kommunikationsstruktur, som du kommer att leda vidare från stadiet för genomförande till avslut och överlämning. Du kommer att ta fram och implementera konkreta verktyg och stöd till chefer och ledare inom kommunikation samt fortsätta arbetet med att utveckla och förvalta kommunikationsavsnitten inom KI:s ledarskapsutbildningar. Du planerar och håller chefsutbildningar och kommer även att medverka i ett arbete kring att utveckla informationen till KI:s chefer. Du kan också komma att bidra till arbetet med övergripande kommunikations- och varumärkesstrategier, samt delta som kommunikationsstöd i olika utvecklingsprojekt av vikt för KI:s verksamhet.

Utöver ovanstående arbetsuppgifter ingår att delta i kommunikationsavdelningens löpande arbete. Exempel på sådana arbetsuppgifter kan till exempel vara att publicera på KI:s webbplatser, utforma presentationsstöd, skriva informations- och nyhetstexter samt andra kommunikationsuppdrag och avdelningsgemensam planering och verksamhetsutveckling.

Du arbetar i nära dialog med chefer och kollegor på kommunikationsavdelningen och inom kärnverksamheten. Du kommer att tillhöra enheten för kommunikationssamordning och varumärke som omfattar 14 medarbetare.

Vem är du?

Vi söker en driven, utbildad kommunikatör med flerårig erfarenhet från intern kommunikation. Du har erfarenhet av att leda och genomföra strategiskt internkommunikationsarbete och av förändringsledning. Du är van att coacha i kommunikationsfrågor och har gedigen erfarenhet av driva utveckling och konkret implementera stöd inom ramen för en kommunikativ organisation. Du har förmåga att självständigt driva frågor i sin helhet och att kombinera strategiskt kommunikationsarbete med ”hands-on”. Du är bra på att lyssna in organisationens behov, och utifrån rådande förutsättningar förstå hur du bäst ger stöd på kort och lång sikt. Du har jobbat nära en verksamhets ledningsgrupper, avdelningar eller enheter med att proaktivt styra och leda kommunikationsinsatser i linje med verksamhetens strategi och mål. Du är analytiskt lagd med djup förståelse kring digitala verktyg och kanaler och hur dessa hänger ihop med det fysiska mötet.

Du som söker denna roll ska ha:

 • universitets- eller högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap, journalistik, eller annan relevant universitets- eller högskoleexamen i kombination med vidareutbildning inom kommunikation,
 • minst fem års erfarenhet av arbete med strategiska och operativa kommunikationsfrågor inom organisation med 500 anställda eller fler,
 • erfarenhet av att stötta chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor,
 • ansvarat för att planera, genomföra och avsluta projekt inom intern kommunikation,
 • mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift,
 • god vana av Microsoft 365 samt minst ett webbpubliceringsverktyg.

Det är särskilt meriterande om du har:

 • arbetslivserfarenhet från motsvarande/liknande roll/-er inom myndighet/offentlig sektor,
 • erfarenhet av att arrangera större möten och hålla utbildningar inom kommunikationsområdet, gärna specifikt för chefer,
 • arbetat med att utveckla digitala kommunikationskanaler som passar för intern kommunikation,
 • möjlighet att axla uppdraget utifrån önskat startdatum då denna tjänst är ett föräldravikariat.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Kommunikationsavdelningen vid Karolinska Institutet

Din karriär fortsätter här

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Beskriv gärna relevant kompetens och erfarenhet utifrån de skall- och meritkrav som anges i rekryteringsannonsen då du formulerar ditt CV och personliga brev.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning. Observera att detta är ett tidsbundet föräldravikariat med eventuell möjlighet till kortare förlängning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4464/2020
Kontakt
 • Jennie Melosso, enhetschef , 08-524 865 88
Publicerat 2020-10-19
Sista ansökningsdag 2020-11-01

Wróć do ofert pracy