Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Den epidemiologiska forskningen vid Institutet för miljömedicin (IMM) är inriktad på att öka kunskapen om sjukdomsetiologi och prognos med tonvikt på miljö- och livsstilsfaktorer, samt på metodologisk utveckling och stringens. Forskningen baseras på stora registerbaserade kohorter, samt kohorter och fallkontrollstudier med omfattande information från frågeformulär och biologiska prover. Miguel Hernán, Kolokotrones professor i biostatistik och epidemiologi vid Institutionerna för Epidemiologi och Biostatistik, Harvard T.H. Chan School of Public Health, Boston, USA är gästprofessor i epidemiologi vid IMM, och den postdoktorala forskaren får möjlighet att arbeta tillsammans med professor Hernán.

Din roll

Arbetet kommer att inkludera jämförande effektivitetsforskning, med tonvikt på kausala inferensmetoder för komplexa longitudinella data från både observationsstudier och randomiserade studier, t.ex. för att bedöma effekterna av interventioner på hjärt-kärlsjukdomar, cancer och andra. Andra epidemiologiska forskningsområden kan också täckas beroende på sökandens intressen. Forskningen kommer huvudsakligen att baseras på data från svenska och nordiska befolknings- och hälsodataregister, inklusive kvalitetsregister.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Kvalifikationer

För att vara behörig måste den sökande ha:

 • En doktorsexamen relaterad till epidemiologi, statistik eller relaterat kvantitativt fält.

En formell utbildning i epidemiologi eller statistik.

 • Erfarenhet av att hantera stora databaser, utmärkta datahanteringsfärdigheter och gedigen kunskap om vanliga statistiska programvaror (som ett minimum av SAS och R).
 • Utmärkt förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på engelska.

Kompetenser, färdigheter och erfarenheter som anses vara meriterande:

 • Förmåga att samarbeta med kollegor inom och utanför gruppen, och att kommunicera med myndigheter, registerhållare och andra aktörer.
 • Tidigare handledning av doktorander eller Master-studenter.
 • Formell pedagogisk utbildning.  

     

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast 12 nov 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4420/2020
Kontakt
 • Maria Feychting, maria.feychting@ki.se
 • Anita Berglund, anita.berglund@ki.se
Facklig företrädare
 • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR , 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
 • Karlhans Che, Anda Gliga Saco-S, karlhans.che@ki.se, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2020-10-19
Sista ansökningsdag 2020-11-12

Wróć do ofert pracy