Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du göra en skillnad för de miljontals barn och vuxna som drabbas, lider och dör av parasitsjukdomar varje år? Nu har du möjlighet att ingå i en forskargrupp som har som mål att utrota dessa försummade sjukdomar genom att bättre förstå och angripa molekylärbiologin i interaktionen mellan parasiter och deras värdorganismer

Din roll

Tjänsten är placerad i docent Susanne Nyléns forskargrupp. Forskargruppen arbetar med infektionsbiologi, framförallt med inriktning på studier av hur parasiter interagerar med värdorganismer och andra patogena mikroorganismer. Du kommer arbeta självständigt och ansvara för forskning primärt gällande molekylära aspekter av interaktionen mellan människa och malaria-parasiter men även andra protozoer och nematoder. Detta involverar avancerad molekylär forskning för att bättre förstå sjukdoms-patogenes, hur parasiter adapteras för att motstå droger och immunsvar samt sökande efter nya målmolekyler för framtida läkemedel. Rollen innefattar handledning av masterstudenter, doktorander och postdoks samt en ledande roll i laboratoriedriften. I tjänsten ingår även undervisning samt administration.

Vem är du?

Vi söker en självständig och driven forskare för att leda ett befintligt forskarteam bestående av 3 doktorander och en postdok. Den sökande bör därför ha god pedagogisk förmåga och erfarenhet av ledarskap, handledning och administration av doktorander och postdoks. Även dokumenterad förmåga att erhålla egna forskningsanslag i konkurrens är meriterande.

Den sökande ska ha avlagt doktorsexamen inom medicinska vetenskaper och ha mångårig erfarenhet av forskning inom molekylär parasitologi, inklusive fullgjord period som postdok och forskarassistent. Särskild vikt läggs vid dokumenterad erfarenhet av molekylära studier av värd-parasit-interaktioner. Forskningen fokuserar starkt på identifiering av nya genreglerings-mekanismer hos parasiter och hur dessa skapar fenotypisk plasticitet, med förhoppning om att generera nya måltavlor för läkemedelsutveckling. Detta arbete involverar genom-vida analyser av DNA, RNA, proteiner och metaboliter som utförs parallellt med experimentell genetik, biokemiska, molekylära och cellbiologiska metoder. Forskningen involverar även insamling, användande och analyser av kliniska prover, varför det är viktigt att du har erfarenhet av planering, administrering, insamling och användande av patientmaterial med hög smittorisk. Studierna utförs huvudsakligen i högrisk-laboratorium och den sökande bör därför ha mångårig erfarenhet av användning av, och vara väl förtrogen med det svenska regelverket för arbete med smittoämnen i BSL-3 facilitet. 

Den sökande bör även ha en bred kunskapsbas inom parasitologi och ha dokumenterad erfarenhet av kursorganisation, undervisning och kursbedömning på avancerad och grundutbildningsnivå. Den sökande kommer undervisa på kurser för doktorander, biomedicin- och läkarstudenter vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.         

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent.

Bedömningsgrunder

Bedömning av de sökande görs utifrån hög vetenskaplig skicklighet enligt uppsatta kriterier gällande den sökandes kompetens och forskningsprogrammets vetenskapliga kvalitet. Dessutom kommer ledarskapserfarenhet och pedagogisk meritering att beaktas.

Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2020-07-12

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2958/2020
Kontakt
  • Susanne Nylén, susanne.nylen@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se
  • Laila Nauman, SACO, laila.nauman@ki.se
Publicerat 2020-06-29
Sista ansökningsdag 2020-07-12

Tillbaka till lediga jobb