Vi söker två forskningsingenjörer för att bidra till införandet av precisionsdiagnostik i svensk sjukvård.

Detta är en spännande möjlighet för dig som vill jobba med genomik inom forskning, precisionsdiagnostik och precisionsmedicin. Vi erbjuder en spännande, interdisciplinär miljö nära akademi och sjukvård. Arbetet vi gör har en dramatisk patientnytta redan idag, och vårt uppdrag är att se till att vi fortsätter skapa omedelbar samhällsnytta även framöver.

Avdelning

Enheten Clinical Genomics (http://www.scilifelab.se/facilities/clinical-genomics-stockholm/) är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab) med uppdrag bidra till implementeringen av precisiondiagnostik och precisionmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomiska analyser (storskalig DNA sekvensering) och jobbar för att utveckla och implementera de avancerade testerna inom sjukvården. Syftet är att säkerställa möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vi jobbar i nära samarbete med genetiker, molekylärbiologer, läkare och andra vårdaktörer, både på SciLifeLab och hos olika vårdgivare i Sverige. Vårt team består av ca 25 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö, ett arbete där målsättningen är att långsiktigt förbättra den vård patienter erhåller, utmanande arbetsuppgifter och en gruppkänsla där alla arbetar mot samma mål. Tekniskt sett ligger vårt arbete i absolut världsklass och vi jobbar aktivt med att testa gränser och vidareutveckla vår verksamhet.

Din roll

Vi letar efter en ny medarbetare med erfarenhet av molekylära analyser och laborativt arbete kopplat till storskalig klinisk DNA sekvensering. Du behöver vara noggrann och ansvarstagande, och gilla att jobba i en miljö där utvecklingen är snabb.

Den primära arbetsuppgiften är att utföra biblioteksberedningar inför storskalig DNA sekvensering och kvalitetskontroll. Detta innefattar arbete med ett flertal olika molekylärbiologiska arbetsmoment, användande av flera olika instrument, inklusive vätskehanterare för delvis automatiserad beredning av biblioteken. Övriga uppgifter beroende av tidigare erfarenhet kan inkludera upprätthållande av dokumentation i kvalitetssystemet (ISO17025 ackrediterad verksamhet), inköp av reagens, kontakt med uppdragsgivare / samarbetspartners, samt ansvar för instrument och lokaler.

Kravprofil

  • Examen inom life science, tex biomedicinsk analytiker eller examen inom bioteknologi, biomedicin, molekylärbiologi, biokemi eller motsvarande.
  • Erfarenhet av laborativt arbete med molekylärbiologiska metoder, gärna storskalig DNA sekvensering
  • Erfarenhet av kvalitetssystem eller arbete inom ackrediterad verksamhet (ISO17025, ISO15189 eller motsvarande) är meriterande
  • Obehindrat behärska engelska i skrift och tal
  • Personliga egenskaper som främjar samarbete både internt och externat

 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård och mediciner.

Tjänsten är en visstidsanställning på 1 år.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2020-03-04

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-966/2020
Kontakt
  • Valteri Wirta, enhetschef, valtteri.wirta@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Wróć do ofert pracy