Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Juridiska avdelningen är indelad i en juridisk enhet, enheten för arkiv och registratur och informationssäkerhetsfunktionen. Avdelningens uppdrag är att säkerställa laglighet och riktighet i beslut och kvalitet i de administrativa processerna. I dag arbetar tio jurister vid juridiska enheten.

Din roll

Vi söker en jurist för utredningsarbete, beslutsstöd och rådgivning till universitetsledningen och verksamheten i övrigt.

Arbetet är omväxlande och omfattar frågor av olika komplexitet och svårighetsgrad inom alla de rättsområden som aktualiseras inom ett universitet i dess egenskap av myndighet, avtalspart och arbetsgivare.

Du kommer att arbeta med disciplinärenden, dvs. utreda misstankar om fusk vid examination som kan leda till disciplinära åtgärder mot studenter, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, behandling av personuppgifter och forskningsrelaterade rättsliga frågor.

Arbetet omfattar även att skriva och kvalitetssäkra olika typer av dokument, t.ex. beslut, styrdokument, remissvar och yttranden till domstolar och andra myndigheter. Medverkan vid interna utbildnings- och informationsinsatser ingår också i arbetsuppgifterna.

Vem är du?

Du har juristexamen. Arbetet förutsätter att du har en god analytisk förmåga och kan arbeta självständigt med resultat av hög kvalitet. Det är viktigt att du är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har en god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är nödvändigt att du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och intresse för att samarbeta med andra professioner. Du har lätt för att ta initiativ och är flexibel i ditt arbetssätt genom att snabbt anpassa dig till nya situationer.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-891/2020
Kontakt
  • Helén Törnqvist, chefsjurist och avdelningschef, 08-524 862 40
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2020-02-20
Sista ansökningsdag 2020-03-12

Wróć do ofert pracy