Vill du bidra till medicinsk forskning och utbildning av toppkvalitet?

Är du starkt engagerad i forskning och forskarutbildning och intresserad av att arbeta på strategisk ledningsnivå? Då finns ett helt nytt uppdrag för dig på Karolinska Institutet.

Vi söker nu en enhetschef till Fakultetskansliet som tillhör Avdelningen för styrelsestöd och externa relationer vid universitetsförvaltningen. Du kommer att leda den ena av två nya enheter vid Fakultetskansliet med cirka 11 medarbetare.

Avdelningen för styrelsestöd och externa relationer är ett strategiskt och administrativt stöd till KI:s ledning, Fakultetsnämnd och övriga beredande och beslutande ledningsorgan.I dag består avdelningen av de tre enheterna Fakultetskansliet, Internationella kansliet och Grants Office. Fakultetskansliet ska nu bli två enheter, med ett kansli för forskning och forskarutbildning och ett kansli för utbildning och lika villkor.

Vi söker dig som vill leda kansliet för forskning och forskarutbildning.

Din roll

Som enhetschef för Kansliet för forskning och forskarutbildning kommer du att ansvara för planering, ledning och samordning av enhetens verksamhet, samt för personal och ekonomi. Du kommer att involveras i frågor som rör enhetens arbetsområden och ha arbetsuppgifter där det ingår att ta fram beslutsunderlag, remissvar och skrivelser, uppföljning, strategisk planering och verksamhetsutveckling.

Du förväntas att på ett förtroendefullt sätt kunna skapa goda relationer och samarbeten såväl inom universitetet som med externa parter. Du kommer att ingå i flera grupper på olika nivåer inom universitetet, vara en del av avdelningens ledningsgrupp och ha ett nära samarbete med avdelningschef och övriga enhetschefer.

Kansliet för forskning och forskarutbildning kommer att bestå av cirka 11 medarbetare med uppdraget att vara centralt stöd till KI:s ledning i frågor om forskning och forskarutbildning. Enheten ska samordna och bereda ärenden till de olika ledningsorganen Fakultetsnämnden, Kommittén för forskning, Kommittén för forskarutbildning och Infrastrukturrådet och även stötta Forskningsrådet och Ledningsgruppen i samverkansorganisationen med Region Stockholm.

Enheten kommer att vara expertstöd till KI:s ledning (rektor, prorektor och universitetsdirektör) och två vicerektorer.

Medarbetarna vid enheten är högt kvalificerade och har stor förmåga till självständighet och eget ansvar.

Vem är du?

Vi söker dig med akademisk examen och gedigen erfarenhet av beredning av strategiska forskningsfrågor inom högskolesektorn (till exempel lärosäte, departement eller forskningsråd). Du har mycket god kunskap om forskningens villkor och förutsättningar. Du har god förståelse för lagar och föreskrifter som styr verksamheten, och erfarenhet av beslutsprocesser och beredningsarbete inom högskolesektorn.

Vi ser att du är en skicklig arbetsledare med god samarbetsförmåga. Eftersom enhetens medarbetare är väl kvalificerade inom sina områden är din förmåga att delegera och leda genom tillit och delat ansvar mycket viktig oss.

Som ledare är du lyhörd och engagerad med förmåga att motivera dina medarbetare. Du tar initiativ, är självständig, har integritet och är serviceinriktad. Vi värdesätter ett analytiskt och strategiskt tänkande, och ett lösnings- och utvecklingsorienterat arbetssätt. Du ska vara skicklig på att kommunicera och kunna formulera dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av chefsuppdrag och vana av att leda och coacha medarbetare i en kunskapsbaserad organisation. Doktorsexamen är meriterande. 

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-898/2020
Kontakt
  • Marie-Louice Isacson, avdelningschef, +460852486524
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-02-19
Sista ansökningsdag 2020-03-20

Wróć do ofert pracy