Den administrativa enheten vid institutionen består av ett tiotal medarbetare med ansvar för HR, ekonomi, kommunikation och forskningsadministration. Vår uppgift är att ge kärnverksamheten stöd och service så att forskning och utbildning kan utföras på bästa möjliga sätt. Vi söker nu en engagerad personalhandläggare som ska driva verksamhetens operativa HR-processer.

Din roll

I rollen som personalhandläggare kommer du självständigt att ansvara för institutionens personaladministration. Du kommer att vara ett stöd och bistå både chefer och medarbetare med kunskap om regler, lagar och avtal inom HR-området. Du kommer att ansvara för och hantera institutionens anställnings- och löneadministration, genomföra och säkerställa introduktionsprocessen av nya medarbetare och vara systemansvarig för vår elektroniska personalkatalog.

I arbetet ingår även rekryteringsadministration, planera och vara behjälplig kring personalaktiviteter samt medverka till utvecklingen av personaladministrativa rutiner och processer. Då vi har många internationella medarbetare och gäster ingår även bevakning av uppehålls- och arbetstillstånd samt kontakter med Migrationsverket, Skatteverket, Försäkringskassan och Kammarkollegiet.

För rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas och kunna bli delaktig i andra personalrelaterade arbetsområden.

Du rapporterar till institutionens administrativa chef.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av administrativt arbete. Vidare ska du behärska svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift och ha mycket god datavana. Tidigare erfarenhet av arbete med personaladministration, liksom erfarenhet inom statlig sektor och högskolesektorn är meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av lönesystemet Primula, rekryteringssystemet Varbi och Agresso Web. 

För att trivas i rollen ska du ha ett gediget intresse för service och människor då du dagligen kommer att stötta verksamheten i varierande personalfrågor. Du ska ha en förmåga att självständigt planera och driva ditt arbete. Du ska vara en person som tar initiativ och har lätt att skapa hållbara relationer. Du ska självklart vara administrativt lagd och kunna arbeta med flera uppgifter parallellt. Detta ställer krav på att du måste vara mycket noggrann, kan prioritera och strukturera ditt arbete, även i stressiga situationer.

Som person ska du vara kommunikativ och samarbetsorienterad eftersom vi arbetar nära personal både inom och utanför organisationen. Du ska även ha båda fötterna på jorden och inte vara rädd för att hugga i utanför ditt ansvarsområde vid behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

 

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-763/2020
Kontakt
  • Eva Gipperth, administrativ chef , eva.gipperth@ki.se
Facklig företrädare
  • Göran Engberg, SACO, goran.engberg@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Wróć do ofert pracy