-med inriktning mot forskning

[Välj ett foto.]

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Avdelningen för Biomolekylär och Cellulär Medicin vid Institutionen för laboratoriemedicin har en stark historik inom genterapi och avancerade terapier. Institutionen är en av de mest utbildningsintensiva vid Karolinska Institutet och Avdelningen för Biomolekylär och Cellulär Medicin och Avancerad Terapi har en central roll i grundutbildning för läkare och biomedicinska analytiker. Inom forskning och utbildning har vi ett nära samarbete med Karolinska Universitetssjukhusets core faciliteter för GMP produktion (Vecura), djurhus, elektronmikroskopi (EMIL), och veterinär patologi (FENO).

Din roll

Anställningen är inriktad mot forskning. Vi söker en person med internationellt sett framgångsrik forskning inom området Biomolekylär Medicin och Avancerad Terapi. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva framgångsrik forskarutbildning samt undervisning inom Karolinska Institutets olika program och att bedriva internationellt ledande forskning inom Biomolekylär Medicin och Avancerad Terapi. Det akademiska uppdraget är förlagt till Karolinska Institutet vid Campus Flemingsberg.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor är den som visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet, och när tillämpligt, även klinisk skicklighet. (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

Sökande ska vara etablerad och bedriva internationellt ledande forskning inom området biomolekylär medicin och avancerad terapi, ha goda dokumenterade samarbets- och ledaregenskaper och erfarenhet av translationell forskning i en klinisk miljö.

Den sökande ska, som huvudsökande, ha erhållit nationella eller internationella forskningsanslag inom ämnet i konkurrens och ha potential att säkerställa vidare anslag inom området. Den sökande ska också ha erfarenhet av handledning av doktorander till disputation.

Bedömningsgrunder

Anställningen har en inriktning mot forskning och vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet med faktor (2), vetenskaplig skicklighet med faktor (3), klinisk skicklighet med faktor (1) och lednings, utvecklings- och samverkansskicklighet med faktor (2).

Den anställda professorn ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt SUHFs rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg


Institutionen för laboratoriemedicin 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska bestå av följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Granskning av meriter kommer att ske av externa sakkunniga på engelska. Av den anledningen skall alla bifogade handlingar vara skrivna på engelska.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 december 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5933/2019
Kontakt
  • Matti Sällberg, prefekt, matti.sallberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-11-17
Sista ansökningsdag 2020-12-08

Wróć do ofert pracy