Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
Karolinska Institutet Center for Neurodevelopmental Disorders (KIND) är ett forskningscentrum inom området utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsstörningar (neuropsykiatriska/neurologiska utvecklingsavvikelser). Centrumet är ett samarbetsprojekt mellan Karolinska Institutet och Stockholms Läns Landsting med syftet att samordna forskningen inom området kognitiva funktionsnedsättningar samt sprida ny kunskap genom metodutveckling och utbildning till hälso- och sjukvården, skola, socialtjänst, patienter och anhöriga.

Vid KIND bedrivs ett flertal olika projekt, bl.a. att bygga upp ett disciplinövergripande patientregister för kvalitetsuppföljning och klinisk forskning samt att etablera en hjärnbank för att studera neuronala orsaker till autismspektrumtillstånd (AST). Det finns ett flertal pågående studier som syftar till att utveckla, utvärdera och implementera nya bedömningsinstrument och behandlingsformer, liksom projekt som fokuserar på att ta fram nya riktlinjer och vårdprogram. KIND är en del av Child and Adolescent Psychiatry (CAP) Research Center, och är en internationell och dynamisk arbetsplats med tydligt fokus på kunskapsutveckling hos sina medarbetare vilket inkluderar deltagande i regelbundna forskningsseminarium, ”journal clubs”, föreläsningar och vetenskapliga konferenser.

Roots of Autism Twin Study Sweden (RATSS) är ett delprojekt vid KIND där monozygota tvillingar som är diskordanta för autismspektrumtillstånd eller andra utvecklingsrelaterade psykiatriska funktionsnedsättningar undersöks. Inom projektet bedrivs etiologisk grundforskning för att öka kunskapen om vad som orsakar AST och projektet kommer omfatta såväl genetiska, epigenetiska, neurologiska, anatomiska, fysiologiska samt kognitiva och psykopatologiska analyser. RATSS ingår även i EU AIMS, Europas största pågående autismforskningsprojekt.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som forskningspsykolog vid KIND ingår att hjälpa till att driva, analysera, och utveckla EU-AIMS delen i RATSS. Du kommer i stor utsträckning att delta i undersökningarna av forskningspersoner genom att göra neuropsykologiska bedömningar, samt ansvara för datahantering och kontakter med andra forskningsenheter.

Kvalifikationer
Sökanden ska ha examen i psykologi med erfarenhet av utvecklingspsykologiska fenomen i allmänhet, samt utvecklingsrelaterade neuropsykiatriska störningar i synnerhet. Doktorsexamen och dokumenterad vetenskaplig framåtanda inom dessa områden liksom klinisk erfarenhet är meriterande.

Vi söker en person som är ansvarsfull, noggrann och pålitlig. Du bör också kunna arbeta självständigt och vara flexibel. Då internationella kontakter ingår i arbetsuppgifterna krävs att du har en god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4328/2013
Kontakt
  • Leg. psykolog, fil dr Joakim Norberg, 070 - 751 90 40
Facklig företrädare
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08-517 734 50
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-524 860 55
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
Publicerat 2013-12-20
Sista ansökningsdag 2014-02-15

Tillbaka till lediga jobb