Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

-med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Ansökningar välkomnas till en position som Professor i neuroinflammation vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Avdelningen för Neuro, Karolinska Institutet.

Vid Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) forskar och undervisar vi om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Vi är organiserade i fem avdelningar och undervisar blivande arbetsterapeuter, läkare, optiker, ortoptister, psykologer och fysioterapeuter. Den kliniska forskningen och utbildningen sker i samarbete med Region Stockholm och med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet. Besök gärna institutionens hemsida för mer information: ki.se/cns

Din roll

Vid Avdelningen för Neuro bedrivs sedan många år en bred och framgångsrik forskning inom neurologiska sjukdomar såsom multipel skleros, stroke, hjärntumörer, epilepsi, Parkinsons sjukdom, samt hjärn- och ryggmärgsskada. Mycket av denna forskning fokuserar idag på hur vilken roll neuroinflammation spelar vid sjukdomar såsom multipel skleros, och i ökande omfattning använder man sig av genetiska och epigenetiska forskningsmetoder. Avdelningens forskare har starkt bidragit till de snabba framsteg som gjorts inom detta fält på senare år och har varit framgångsrika i att attrahera internationell forskningsfinansiering. Detta har bland annat lett till framsteg såsom identifiering av sjukdomsspecifika, epigenetiska förändringar kopplade till omgivningsexponering, och identifiering av möjliga nya behandlingsstrategier.

Vid Avdelningen för Neuro finns för närvarande sju professorer i neurologi, av vilka de flesta har en forskningsfokus med inriktning mot neuroinflammation. Det är nu angeläget att förstärka den metodologiska kompetensen inom just epigenetik, för att konsolidera avdelningens internationellt ledande position. Positionen som Professor i neuroinflammation är idealisk för en kompetitiv forskare med en etablerad forskargrupp, som har en stark meritlista från egen utveckling och tillämpning av epigenetiska metoder inom studier av neuroinflammation, såväl på djur som på människa. Anställningen är inriktad mot forskning, och kandidaten förväntas bedriva forskning på en internationellt hög nivå. Anställningen förutsätter att den anställde också deltar i forskar- och grundutbildning.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor är den som visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

För att vara behörig till positionen, måste sökanden ha uppvisat dokumenterad erfarenhet av att bedriva internationell kompetitiv forskning inom området epigenetisk metodutveckling och neuroinflammation, samt erhållit forskningsanslag i konkurrens inom detta forskningsområde. Sökanden ska ha mycket goda kunskaper i att tala och skriva på engelska.

Bedömningsgrunder

Anställningen har en inriktning mot forskning och vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (1).

Det är meriterande om sökande utvecklat och tillämpat epigenetiska metoder inom studier av neuroinflammation, såväl på djur som på människa. Det är även meriterande att ha uppvisat samverkan med kliniker, samt att ha ett väl etablerat nationellt och internationellt samarbete inom forskningsfälten neuroinflammation och epigenetik. Utbildning inom, och erfarenhet från, akademiskt ledarskap är också meriterande.

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor eller ha motsvarande kompetens enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI i allmänhet, och till en positiv utveckling av verksamheten vid Avdelningen för Neuro i synnerhet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Karolinska Institutet, Solna.
Institutionen för klinisk neurovetenskap
Avdelningen för Neuro

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Granskning av meriter kommer att ske av externa sakkunniga på engelska. Av den anledningen skall alla bifogade handlingar vara skrivna på engelska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5173/2019
Kontakt
  • Mats J Olsson, prefekt , mats.j.olsson@ki.se
  • Daniel Lundqvist, avdelningschef Neuro (CNS), daniel.lundqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 08-517 733 37, arsalan.amir@ki.
Publicerat 2020-06-22
Sista ansökningsdag 2020-08-17

Wróć do ofert pracy