Karolinska Institutet, Institutionen för medicin, Solna, Avdelningen för reumatologi

Institutionen
Institutionen för medicin, Solna, är en av de största kliniska institutionerna vid Karolinska Institutet. Institutionen är uppdelad i avdelningar som i sin tur består av en eller flera forskargrupper. Verksamheten består av forskning, forskarutbildning och grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare. Institutionen har tre profilområden: allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Avdelningen
Inom avdelningen för reumatologi bedrivs forskning rörande inflammatoriska reumatologiska sjukdomar, inkluderande barnreumatism. Forskningen inriktar sig på genetiska, cellulära och molekylära orsaker till sjukdomarnas uppkomst och utveckling samt på utvecklandet av nya terapimöjligheter. Inom sektionen finns ca 100 forskare på hel- och deltid, uppdelade i olika forskningsgrupper. Den annonserade tjänsten är förlagd till forskningsgruppen pediatrisk reumatologi.

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskningsassistent till vårt laboratorium som kan bistå i projektet som rör intracellulära funktioner av alarminet HMGB1. Arbetet är laborativt och innefattar cellodling, proteingeler, western blotting och ELISA. Arbetet kan även komma att innefatta molekylärt kloningsarbete.

Kvalifikationer
Erfarenhet av de ovan nämnda metoderna är starkt meriterande, likaså är kunskap om och tidigare arbete med alarminer. Kännedom och erfarenhet av proteindatabasanalyser och pathwayanalyser ses som en fördel. Då vi är en internationell grupp är det nödvändigt att kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Ansökan
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony 3-6 miesięcy
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5047/2019
Kontakt
  • Helena Erlandsson Harris, 070-7300348
Facklig företrädare
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
Publicerat 2019-10-08
Sista ansökningsdag 2019-10-18

Wróć do ofert pracy