Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Strategiskt ledningsstöd

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Strategiskt ledningsstöd är en funktion direkt underställd universitetsdirektören. I samverkan med KI:s ledning, samordnas och vidareutvecklas verksamhetsövergripande planering, styrning och uppföljning.

Funktionen har tjugo anställda för närvarande och

  • utgör ett strategiskt och operativt stöd till KI:s ledning
  • bistår med underlag för styrning och utveckling av KI:s verksamhet
  • bereder och handlägger beslutsunderlag
  • genomför utredningar och analyser till stöd för ledningens ställningstaganden
  • stödjer ledningen i dess interna och externa representation
  • samverkar med andra verksamheter inom och utom KI


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att utveckla, driva och samordna KI:s arbete med intern styrning och kontroll. Detta innebär bl.a. att förvalta och utveckla metoder och modeller inom området och att hålla utbildningar och ge råd och stöd. Du kommer att vara ansvarig för att sammanställa och utarbeta de beslutsunderlag som KI:s ledning behöver inom området, t ex KI:s övergripande riskanalys och uppföljningen av vidtagna kontrollåtgärder. Arbetet innebär mycket kontakter med såväl universitetsledning som KI:s institutioner. Du kommer att ha samordningsansvaret för årsredovisningsarbetet och Du kommer även att vara delaktig i arbetet med verksamhetsplanering, analys och uppföljning av KI:s verksamhet.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen och flera års erfarenhet inom offentlig förvaltning som utredare, verksamhetscontroller eller revisor. Erfarenhet från arbete med intern styrning och kontroll samt planering och uppföljning är meriterande. Erfarenhet från universitets- och högskolesektorn är meriterande. Du är strukturerad och analytisk och har lätt för att samarbeta. Då Du kommer att hålla presentationer och utbildningar för olika målgrupper, alltifrån KI:s styrelse till enskilda medarbetare, är det nödvändigt att Du har en god kommunikativ förmåga och att du uttrycker Dig väl i tal och skrift. Du är initiativrik och drivande samt har hög integritet.

Vi erbjuder spännande och omväxlande arbetsuppgifter i en kreativ miljö. Hos oss får du möjlighet att påverka och utveckla din roll som verksamhetscontroller.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4170/2019
Kontakt
  • Ingrid Palmér, 08-524 865 66
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-08-15
Sista ansökningsdag 2019-09-05

Wróć do ofert pracy