Karolinska Institutet, Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi, Sjöling

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har drygt 470 verksamma medarbetare, varav 120 doktorander, 50 postdoktorer och 26 professorer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Forskargrupp
Tjänsten är placerad i Åsa Sjölings forskargrupp. Gruppen studerar gastrointestinala bakteriella infektioner med focus på Enterotoxigena E. coli samt deras interaktioner med mikrobiotan och miljön. Gruppen arbetar med molekylärbiologiska metoder och studerar bakteriell spridning och infektion i samarbete med flera internationella partners.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbetsuppgifter som lab manager på deltid, inköp av material, samt forskning inom ETEC och anaerob mikrobiota, främstgenom odling. Tjänsten innebär även att förbereda, leda och organisera kurslaborationer inom mikrobiologi på medicinprogrammet, optikerprogrammet och biomedicinprogrammet.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en doktorsexamen med inriktning mot medicinsk mikrobiologi. Dokumenterad skicklighet av att planera och leda stora kurslaborationer samt erfarenhet av inköp och upphandling är ett krav. Erfarenhet av att odla anaeroba mikrobiomkulturer är ett krav.  Erfarenhet av bakteriell metabolism, odling, och DNA extraktion är meriterande. Vidare ska du ha dokumenterad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar samt en track record av publikationer i internationella refereegranskade tidskrifter.

Du ska ha stark kompetens att kunna driva projekt självständigt men samtidigt ha mycket god förmåga till teamwork och samarbete med en dynamisk grupp forskare med olika expertis.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för tjänsten, publikationer och track record, motivation och samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Deltid
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3126/2019
Kontakt
  • Åsa Sjöling, asa.sjoling@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-05-23
Sista ansökningsdag 2019-06-01

Wróć do ofert pracy