Karolinska Institutet, NVS

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Forskargruppen
Kom och jobba med oss i spindeltrådslabbet! Vi är för närvarande fem doktorander, två tekniker, sex postdoktor, två biträdande professorer och två professorer i gruppen. Vi har utvecklat den första biomimetiska spinnmetoden för produktion av syntetiska spindeltrådar, och nu strävar vi efter att spinna konstgjorda silkefibrer som matchar den naturliga tråden när det gäller mekaniska egenskaper i ett projekt som finansieras av ett ERC-konsolidatorbidrag (2019-2023 ). Vi har nyligen publicerat flera artiklar i högt rankade tidskrifter (Andersson et al., Nat Chem Biol. 2017; Kronqvist et al., Nat Commun. 2017; Rising & Johansson, Nat Chem Biol. 2015). Forskargruppen är en del av sektionen för Neurogeriatrik och är belägen vid Karolinska Institutet, Campus Flemingsberg och vid SLU i Uppsala.

Arbetsuppgifter
Den lämpliga kandidaten förväntas ha ett stort intresse för proteinbiokemi och ha dokumenterad erfarenhet av de tekniker som vanligen används i laboratoriet (kloning, rekombinant uttryck i bakteriella värdar, proteinrening, analyser med gelelektrofores, western blots och spektroskopiska metoder). Sökanden förväntas dela ansvaret för laboratorieverksamheten (inkluderar dokumentation av kemikalier i KLARA, skriva riskbedömningar, introducera ny personal till säkra laboratoriet) och självständigt utföra rutinarbete inom proteinproduktion, -rening och -karakterisering. Isolering av DNA och RNA kan också vara en del av arbetsuppgifterna liksom avfallshantering. Sökanden förväntas också praktiskt bistå och handleda doktorander och masterstudenter. Sökanden kommer också att ha administrativa uppgifter. Vi arbetar i samarbete med andra grupper och mycket tvärvetenskapligt, vilket kräver att sökanden ska vara oberoende, ha en positiv attityd och vara samarbetsvillig. Den sökande förväntas arbeta främst i Flemingsberg, arbete kan även förekomma i Uppsala. Anställningen är en visstidsantällning på heltid, 1 år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Sökanden ska ha en kandidatexamen i biomedicin, biokemi, kemi, cellbiologi, eller liknande ämne, och / eller lång erfarenhet av experimentellt protein biokemi arbete. Du ska vara motiverad, organiserad och strukturerad, uppskatta laborativt arbete och ha en positiv inställning. Tidigare dokumenterad erfarenhet av experimentellt arbete inom proteinbiokemi krävs. Vikt kommer att läggas på personliga egenskaper i utvärderingsprocessen. Förmåga att tala och skriva engelska och svenska är ett krav.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska

Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av

medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av

Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri

från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till

dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och

rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-7190/2018
Kontakt
  • Anna Rising, Forskargruppsledare, 070 410 6997, anna.rising@ki.se
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef, 08 524 868 18, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se
  • Maria Staiger, Personalhandläggare, 08 524 837 79, maria.staiger@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, agneta.ohlen@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2018-12-14
Sista ansökningsdag 2019-01-24

Tillbaka till lediga jobb