Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik (CLINTEC) har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Campus Flemingsberg i anslutning till Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Verksamhet finns även vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och på Campusområdet i Solna. Det finns 14 enheter och 1 sektion vid CLINTEC. Verksamheten omfattar klinisk forskning, utbildning och utveckling.

Vi arbetar i en internationell och mångkulturell miljö med grundutbildningsstudenter, forskarstuderande, utbytesstudenter inom ERASMUS-programmet, postdoktorala forskare, lärare och forskare vid Karolinska Institutet samt organisationer med gemensamma visioner om excellens i forskning, utbildning och utveckling.

CLINTEC har c:a 180 personer anställda, samt c:a 200 forskarstuderande och 400 anknutna forskare och lärare.

Avdelning
Forskningsgruppen leds av professor Lars-Olaf Cardell på Enheten för Öron-, Näsa-, Halssjukdomar. Det övergripande målet för forskargruppen är att öka förståelsen för det medfödda immunsystemet och dess interaktion med det adaptiva immunsystemet vid uppkomst och utveckling av luftvägsinflammation. Gruppen är verksam på Biomedicum, NKS, Solna.

Arbetsuppgifter
Tjänsten avser en projektanställning med inriktning mot odling av primära näsepitelceller på vårt laboratorium, RNA och qPCR arbete. Tjänsten innebär även iordningsställande av laboratoriet efter flytt samt underhåll av maskinparken. Tjänsten är 80% av heltid och löper under ett år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Minst tre års universitetsutbildning på bioteknikprogram är ett krav. Goda kunskaper i engelska och svenska är också ett krav med anledning av arkivering av såväl svensk som engelsk dokumentation. Erfarenhet av odling av primära epitelceller och arbete i GraphPad krävs liksom kunskap om qPCR. Erfarenheter av arbete med neuropeptider är meriterande liksom kunskap om lagerarbete/laboratorieflytt Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i bedömningen av kandidater.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5800/2018
Kontakt
  • Susanna Kumlien Georén, Senior Lab Manager / PhD, susanna.georen@ki.se
Facklig företrädare
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286, emilie.hultin@ki.se
  • Monika Armuand, Monika.Armuand@ki.se 0760-50 23 42
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-10-29
Sista ansökningsdag 2018-11-18

Tillbaka till lediga jobb