Karolinska Institutet, institutionen för molekylär medicin och kirurgi

Vid Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) bedriver vi preklinisk och klinisk forskning inom ett stort antal områden. Till institutionen hör ca 450 forskare, forskarstuderande, lärare samt teknisk och administrativ personal och för närvarande har vi ca 150 doktorander. Institutionen bedriver grundutbildning inom både läkarprogrammet, sjukgymnastprogrammet, biomedicinprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet.

Avdelning
Forskargruppen Övre gastrointestinal kirurgi bedriver internationellt ledande klinisk och epidemiologisk forskning om sjukdomar och kirurgi i övre mag-tarmkanalen med fokus på matstrups- och magsäckscancer. Vi är samlokaliserade, och samverkar med, en annan forskargrupp som också har administrativ personal. Arbetsmiljön är vänlig, stimulerande och kreativ. Vi insamlar, bearbetar och analyserar data främst från stora kliniska datainsamlingar och hälso- och sjukvårdsregister. Gruppen har klinisk koppling till kirurgi i övre mag-tarmkanalen. Vi har ett stort nationellt och internationellt kontaktnät. Vi arbetar välorganiserat, har en aktiv seminarieverksamhet, ”journal club” och ”methods club” och bedriver forskarutbildningskurser. Ledare för gruppen är Jesper Lagergren, professor och överläkare i kirurgi. Han har vunnit ett flertal prestigefulla priser och utmärkelser för sin forskning, handledning och sitt ledarskap, och är medlem i Nobelförsamlingen som utser Nobelpriset i fysiologi eller medicin. Forskarsekreteraren har en nyckelroll för gruppens arbete. Du kan läsa mer om oss på hemsidan:  https://ki.se/mmk/ovre-gi-kirurgi

Arbetsuppgifter
Vi söker en stark administrativ kraft som kan bistå och avlasta Jesper Lagergren i hans dagliga arbete som forskargruppsledare och professor vid Karolinska Institutet och King’s College London. Uppdraget motsvarar den brittiska rollen "Executive Assistant". Personen förväntas arbeta nära forskargruppsledaren och se till att det administrativa arbetet fungerar på ett effektivt och högkvalitativt sätt. I arbetet ingår varierande uppgifter, t ex externa kontakter, hantering av e-post, kalender, planering av möten och resor, skriva ut diktat, medverka i ansökningar, hantera fakturor, avtal, upphandlingar, beställningar och inköp, arrangera gemensamma aktiviteter (t ex terminsavslutningar, planeringsdagar, disputationer, seminarium, workshops), sköta hemsidan, göra powerpoint-presentationer, korrekturläsning, dokumentation och arkivering. Enklare och avancerade uppgifter varvas och det finns goda möjligheter att utvecklas i arbetet. Den person som för närvarande har denna anställning kommer att bistå med introduktion och information för att underlätta det inledande arbetet. 

Anställningen är på heltid, men deltid kan diskuteras.

Kvalifikationer
Den som anställs ska vara en dokumenterat skicklig och allsidig administratör. Erfarenhet av administration av forskningsverksamhet, helst inom medicinsk forskning och gärna vid Karolinska Institutet, är särskilt meriterande. God förmåga att uttrycka sig väl, skriftligen och muntligen, både på svenska och engelska är ett krav. Engelska är det språk som används i första hand. God förmåga att sätta sig in i olika formalia och att kunna bistå med budgetar för forskningsprojekt. För arbetet krävs ett prestigelöst förhållningssätt och personen bör vara mycket serviceinriktad. Andra viktiga personliga egenskaper är effektivitet, noggrannhet, engagemang, social kompetens och samarbetsförmåga. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4902/2018
Kontakt
  • Jesper Lagergren, professor/överläkare , 08-5177 6012, 070-2274088, jesper.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, 08- 517 70478
  • SACO, saco@ki.se
Publicerat 2018-09-13
Sista ansökningsdag 2018-10-14

Wróć do ofert pracy