Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

Professor David Mataix-Cols och Docent Christian Rück och deras forskningsgrupper bedriver forskning inom tvångssyndrom, samlarsyndrom, dysmorfofobi och relaterade störningar och forskningen har på senare år gjort stora framsteg bland annat med att ta fram nya behandlingar och bättre förstå bakgrunden till sjukdomarna.

Vi söker nu två forskningssjuksköterskor som skall arbeta i en stor genetisk studie av tvångssyndrom som försöker ta reda på sjukdomens orsaker.

Din fasta arbetsplats kommer vara på BUP:s forskningscentrum på Gävlegatan 22 eller i Huddinge. Du kommer att jobba i ett mycket spännande projekt och verka i en framåtskridande och växande klinisk forskningsmiljö i yttersta framkant.

Arbetsplatsen ligger också i ett område med ett stort utbud av friskvård och matställen. På arbetsplatsen arbetar nu ett stort antal medarbetare varav två sjuksköterskor.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att skicka informationsbrev till potentiella studiedeltagare, telefon- och brevkontakt, datainmatning, kontakt med kliniker på de olika deltagande mottagningarna och provtagning.

Datainsamlingen kommer att genomföras i Stockholm (Karolinska Solna) men också hos andra deltagande mottagningar (Göteborg, Skåne, Uppsala). Så mycket av arbetet som möjligt kommer att skötas på arbetsplatsen, men ett fåtal resor inom Sverige kommer att krävas.

Arbetet sker kontorstid med goda möjligheter till flextid. Projektet kommer att pågå i två år. Vi söker både dig som vill jobba deltid och heltid.

Kvalifikationer

Sökande förväntas ha samtliga följande kvalifikationer (a) svensk sjuksköterskelegitimation, (b) intresse av att arbeta med människor med psykisk sjukdom, (c) goda kunskaper i standarddatorprogram (MS Officepaketet) och (d) förmåga att leverera data med hög noggrannhet. Erfarenhet av arbete i medicinsk forskningsmiljö är en fördel. Vi söker medarbetare som trivs att arbeta i team och som tidigare visat på noggrannhet, struktur och flexibilitet.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm/Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-707/2018
Kontakt
  • Sandra Mathisen, personaladministratör, sandra.mathisen@ki.se
  • David Mataix-Cols, professor, david.mataix.cols@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2018-02-08
Sista ansökningsdag 2018-03-01

Tillbaka till lediga jobb