Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I avdelningen ”Receptorbiologi & signalering” som leds av professor Gunnar Schulte är G-proteinkopplade receptorer och i synnerhet klass F-receptorer i fokus. Arbetet syftar till att bättre förstå hur ligander interagerar med klass F-receptorer och deras coreceptorer, hur konformationsförändringar etableras för att aktivera receptorerna och följaktligen att initiera interaktion och aktivering av intracellulära signalkomponenter. Funktionell selektivitet av klass F-receptorer mot heterotrimera G-proteiner eller andra vägar analyseras i hopp om att kunna utnyttja den nya kunskapen terapeutiskt.

För mer information: https://ki.se/en/fyfa/schulte-lab 

Din roll

Forskningsprojektet syftar till att förstå underliggande molekylära detaljer i klass F-receptoraktivering och kommunikation med coreceptorer för framtida läkemedelsutveckling. Projektet brygger discipliner såsom cell biologi, farmakologi, biofysik och molekylär biologi. Den mycket motiverade kandidaten, med en stark bakgrund inom GPCR-farmakologi, förväntas driva forskningsprojektet, teknisk utveckling och konceptutveckling från idé till publicering. Kandidatens breda expertis inom våtlaboratorie- och analysutveckling förväntas tjäna som en resurs för forskargruppen. Kandidaten kommer att delta i handledning av magister- och doktorander. Utöver labbarbete förväntas den sökande ta en aktiv, konstruktiv och utvecklande del i labbledning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Den sökande bör ha en djupgående bakgrund inom biokemi, molekylärbiologi och cellbiologi med tonvikt på GPCR-farmakologi. Gedigen erfarenhet av cellodling, proteinbiokemi, resonansenergiöverföringsbaserade (FRET/BRET) tekniker, ligandbindningsexperiment, kloning, analysdesign och analysvalidering krävs. Dokumenterad erfarenhet (tidigare högkvalitativa publikationer) med GPCR-farmakologi är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Biomedicum, Campus Solna

https://ki.se/fyfa

https://ki.se/en/research/research-areas-centres-and-networks/research-groups/receptor-biology-and-signaling-schulte-lab#tab-vad-vi-gr

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4844/2024
Kontakt
  • Gunnar Schulte, gunnar.schulte@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO , helin.norberg@ki.se
  • Shahla Rostami, ST, shahla.rostami@ki.se
  • Elizabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-12-09
Sista ansökningsdag 2024-12-23

Tillbaka till lediga jobb