Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet samt ett nationellt expertorgan inom miljömedicin. Enheten för arbetsmedicin forskar på att identifiera och förebygga kemiska, fysikaliska, ergonomiska och psykosociala hälsorisker i arbetsmiljön. Verksamheten inkluderar forskning, utbildning och informationsspridning.

Ämnesbeskrivning

Ständiga förändringar i den globala ekonomin har skapat förutsättningar för en mängd olika atypiska sysselsättningsformer som gig, plattformsarbete, frilansande etc. Det finns betydande forskningsutmaningar inom detta område som våra pågående forskningsprogram syftar till att ta itu med. I en tvärvetenskaplig miljö samarbetar vi med ledande internationella forskargrupper.

Din roll

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 20 %. I dina arbetsuppgifter som senior forskare ingår huvudsakligen forskning, projektledning, arbetsledning och handledning av doktorander och postdocs samt viss undervisning på avancerad nivå inom arbets- och miljömedicin. Du förväntas aktivt bedriva forskning inom arbetsmedicinsk epidemiologi med flera egna externa anslag med fokus på prekära och atypsiak sysselsättningsvillkors påverkan på arbetsmiljö och hälsa. Du förväntas även vara en erkänd internationell forskare inom detta område och med i ett antal aktiva nationella och internationella forskningsprojekt. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska också ha erfarenhet av undervisning och handledning inom arbets- och miljömedicin samt uppvisat goda ledaregenskaper. Den sökande skall ha dokumenterad erfarenhet av att leda tvärvetenskapliga forskningsprojekt i internationell kontext samt dokumenterad kunskap och erfarenhet av arbets- och miljömedicin.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet och ledaregenskaper. 

Den sökande skall visa dokumenterat goda förmågor att 

  • leda andra forskare, tex som chef, forskargruppsledare och koordinator/PI för forskningskonsortier
  • leda forskningsprojekt i nationellt och internationellt samarbete
  • publicera vetenskapliga artiklar av hög kvalitet inom det arbetsmedicinsk epidemiologi
  • förmedla vetenskap i tal och skrift på engelska 
  • bidra till kunskapsöverföring till avnämare på svenska
  • handleda doktorander och/eller studenter på avancerad nivå
  • attrahera forskningsmedel från externa finansiärer
  • behärska så väl kvalitativ som kvantitativ forskningsdesign 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

Forskargruppens hemsida: https://ki.se/en/research/research-areas-centres-and-networks/research-groups/the-new-world-of-work-theo-bodins-research-group

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4065/2024
Kontakt
  • Jenny Selander, enhetschef, jenny.selander@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579/anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419/niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2024-10-25
Sista ansökningsdag 2024-11-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb