Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Vi söker nu en forskningsassistent som ska arbeta i Erik Bensons grupp på SciLifeLab campus Solna. Gruppens fokus är att använda DNA nanoteknik för att utveckla bibliotek av strukturer med stor diversitet. Sedan utför vi selektions-experiment och sekvensering för att hitta de strukturer som har bäst egenskaper. Målet är att utveckla alternativ till antikroppar som går snabbt att producera och är detekterbara med sekvensering. Som medlem i gruppen blir du en del av SciLifeLab samt en del av enheten för mikrobiologi-bakteriologi på Karolinska Institutet. 

Din roll

Antikroppar är essentiella för modern forskning, diagnostik och terapi men har problem med reproducerbarhet och utvecklingstid vid nya patogener. Vi letar efter en forskningsassistent som är intresserad av att använda DNA för att utveckla alternativ med fokus på diagnostik och/eller forskning. Inom diagnostik vill vi fokusera på snabbtest för virus och inom forskning är vi intresserade av att ta fram proteinbindare som går att sekvensera för att kunna mäta proteinkoncentrationer med hjälp av sekvenseringstekniker. Projektet kan innehålla experimentella tekniker som DNA-design, biokemiarbete inklusive selektionsexperiment, nanopore-sekvensering och mätning av bindningsstyrka. Dessutom kan projektet innehålla datorarbete som analys av sekvenseringsdata samt 2D- och 3D-simulering av DNA-strukturer. De exakta arbetsuppgifterna kan till viss del anpassas till kandidatens tidigare erfarenheter.

Vem är du?

Vi söker dig som är motiverad och intresserad av att utveckla nya metoder inom life science samt har ett stort intresse av att lära dig nya tekniker. Du bör ha en mastersexamen eller ingenjörsexamen inom till exempel biomedicin eller fysik.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

https://bensonlab.se/

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Visstidsanställning på 6 månader.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2333/2024
Kontakt
  • Erik Benson, erik.benson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb