Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På avdelningen för klinisk epidemiologi vid Institutionen för medicin, Solna ligger vi i framkant av forskningsutvecklingen inom klinisk epidemiologi. Vill du bidra till att förbättra hälsan för kvinnor och barn? Bli en del av vår forskargrupp inom reproduktiv epidemiologi som består av forskare, postdoktorer och doktorander som genomför studier kring graviditet, förlossning och nyföddhetstiden med hjälp av nationella hälso- och kvalitetsregister samt kliniska interventionsstudier. Vi är en växande och spännande grupp med kliniska forskare som kommer att ge dig en välkomnande arbetsplats med inspirerande uppdrag för förbättring av mödrars och spädbarns hälsa.

Din roll

Vi letar nu efter en ny kollega som ytterligare kan stärka och bidra till vår världsledande forskning inom graviditet, förlossning och nyföddhetstid genom att hjälpa oss med att koordinera våra projekt.

Rollen innefattar bland annat att administrera våra forskningsprojekt och bistå i planeringen för den framtida PEPP-studien (PreEclampsia Postpartum Prevention), verka inom det pågående TeamFödsel-projektet men även vara delaktig i övriga projekt inom forskargruppen.  

Rollen kommer innebära att:

 1. Vara med i arbetet för utvecklandet av en hälsoapp.
 2. Vara central person i uppsättande av nationellt biobanksavtal.
 3. Uppdatera etikansökningar och forskningsprotokoll för en randomiserad klinisk studie.
 4. Starta nya och hantera pågående projekt i REDCap, en elektronisk webbaserad tjänst för datainsamling och lagring av data i kliniska studier.
 5. Renskriva transkriberade ljudfiler samt katalogisera kvalitativa data.
 6. Planera och koordinera forskargruppsaktiviteter och workshops.
 7. Utföra andra arbetsuppgifter nödvändiga för forskargruppen.

Vem är du?

Du bör ha en postgymnasial utbildning och gärna inom vård eller folkhälsovetenskap. Det är meriterande att du har erfarenhet av att arbeta med kliniska studier liksom arbete som forskningskoordinator, tidigare har ansökt om etiskt godkännande av forskningsstudier, arbetat med REDCap eller andra eCRF:er, samt genomgången GCP kurs och/eller andra utbildningskurser relaterade till kliniska studier. Meriterande är också att ha erfarenhet av forskning, exempelvis masterutbildning.

Stor vikt kommer fästas vid kommunikativ förmåga och personlig lämplighet. Tjänsten kräver att du talar flytande svenska och engelska i tal och skrift, är strukturerad, initiativtagande, ansvarsfull, flexibel och van att arbeta med dokumentation. Har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i projekt.

Du tycker om att arbeta i team tillsammans med ämnesexperter och statistiker, och du uppskattar att arbeta i en roll där du har en stöttande funktion. Arbetet kommer samtidigt att innebära att du gillar att arbeta självständigt och att du är lösningsorienterad.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom för reproduktiv epidemiologi som är en ung och snabbt växande grupp på avdelningen för klinisk epidemiologi och omfattar 40 kliniska forskare, postdoktorer och doktorander. Vår forskning fokuserar på riskfaktorer och interventioner under graviditet, förlossning och neonatalperioden samt medicinska utfall för mor och nyfödda barn. Vi har ett starkt samarbete med kliniker inom pediatrik, obstetrik och gynekologi och andra nationella och internationella forskargrupper samt andra organisationer som Världshälsoorganisationen (WHO). Gruppen har lång erfarenhet av forskning kring perinatala utfall med hjälp av avancerade metoder inom biostatistik och klinisk epidemiologi. Vi är en grupp som uppmuntrar samarbete och ett bra medarbetarskap.

Se forskargruppens hemsida på Karolinska Institutet för mer information om vår forskning Reproductive, Perinatal and Pediatric Epidemiology – Research group Olof Stephansson | Karolinska Institutet (ki.se)

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2247/2024
Kontakt
 • Olof Stephansson, olof.stephansson@ki.se
 • Kari Johansson, kari.johansson@ki.se
 • Anna Sandström, anna.sandström@ki.se
 • Malin Edqvist, malin.edqvist@ki.se
Facklig företrädare
 • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
 • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
 • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb