Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med målet att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder för att förbättra hälsan. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Under paraplyet för forskargruppen Global Child Health and the Sustainable Development Goals (SDGs), arbetar vi med ett projekt om global finansiering för ungdomars hälsa. Detta projekt kommer att inkludera fallstudier av ”Global Financing Facility for Women, Children and Adolescents (GFF)”, för att förstå möjligheterna och utmaningarna med  finansieringsmekanismer för ungdomars hälsa och välbefinnande.

Projektet kommer även att titta på hur ungdomars hälsa och välbefinnande identifieras och prioriteras i landets GFF-investeringsfall, kartlägga det finansiella stödet inklusive offentlig budget allokeringen till ungdoms hälsa. Projektet avser även att bedöma genomförandets framsteg mot landets program mål, ungdomars och andra intressenters engagemang och samarbete med GFF. Om det är möjligt, ska vi även följa de finansiella investeringarna från planering och budgetering centralt till målgrupper och mottagare av sociala tjänster på lokal nivå.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du att stödja och bidra till:

 1. Analysen av data från dokumentgenomgångarna och nyckelinformantintervjuerna.
 2. Utkastet till en publikation som drar lärdomar från de fyra fallstudierna.
 3. Det kan även tillkomma koordinerande arbetsuppgifter där du planerar, genomför och följer upp möten, presentationer samt resor. Det kan även ingå arbetsuppgifter som exempelvis stöttning och rapportering av projektresultat samt att bidra till forskningsansökningar.

Du kommer att rapportera till postdoktor Olivia Biermann och Dr. Mariam Claeson, senior projektledare. Denna position innebär inga resor.

Tjänsten är ett vikariat med en anställningsomfattning på 50%.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Magisterexamen i hälsoekonomi, global/folkhälsa, hälsopolitik eller dylikt.
 • Mycket goda kvalitativa analytiska förmågor.
 • Mycket goda policy- analytiska förmågor.
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska. 
 • Erfarenhet av att analysera hälsofinansieringsmekanismer.
 • Erfarenhet av att genomföra fallstudier.

Som person ser vi att du är organiserad, har god samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Läs mer om forskargruppen- Global Child Health and the Sustainable Development Goals

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 april 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1379/2024
Kontakt
 • Olivia Biermann, olivia.biermann@ki.se
Facklig företrädare
 • SACO styrelse, saco@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-12

Tillbaka till lediga jobb