Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Tjänsten avser laborativt (experimentelt) baserad forskning i Nordberg Translational Molecular Imaging Lab som utgörs av ett multidisciplinärt team av doktorander, postdocs, erfarna forskare och kliniker som arbetar i framkanten av translationell demensforskning. Forskargruppen har ett translationellt/mekanistiskt tillvägagångssätt som använder både in vitro och in vivo molekylär hjärnavbildningsteknik, och vårt mål är att utforska de komplexa patofysiologiska egenskaperna hos neurodegenerativa sjukdomar, med starkt fokus på Alzheimers sjukdom (AD) men även andra demenssjukdomar för att utveckla nya diagnostiska markörer och läkemedelsmål för tidig intervention i sjukdomspatofysiologi. 

Din roll

Tjänsten är inom translationell laborativ Alzheimer forskning med stort fokus på att förstå vilken roll olika patologiska förändringar (Amyloid, Tau, astrocyter, mikroglia, synaptisk förlust) spelar i patogenesen av AD och andra demenssjukdomar. Tjänsten ger dig möjlighet att arbeta med translationella/kliniskt relevanta projekt i linje med forskargruppens breda mål.

Arbetsuppgifterna kommer att innebära dagligt laborativt arbete, hjälp med laborativa administrativa uppgifter, sammanställning av data och hjälp med att skriva manuskript för publicering, delta och presentera nya data i interna gruppmöten, divisionsseminarier och journal clubs och på nationella/ internationella konferenser vid behov. Tjänsten kommer att vara 70% forskning och 30% administrativt arbete.

Vem är du?

Vi söker dig som har en masterexamen i ämnen såsom neurobiologi, biokemi, bioteknologi helst med inriktning mot hjärnsjukdomar och som vill få mer erfarenhet av translationell forskning. Vi söker dig som har laboratorieerfarenhet inom området neurodegenerativa sjukdomar och helst med expertis inom radioaktivtarbete, proteinbiokemi, immunhistokemi, cellodling och andra biokemiska tekniker.

Sökanden ska vara självgående, med ett stort forskningsintresse och kunna arbeta både självständigt och vara en bra lagspelare med utmärkt kommunikationsförmåga på engelska (skriftligt och muntligt). Sökanden  ska vara pålitlig, detaljorienterad och samarbetsvillig samt ha en förmåga att arbeta utan att kräva omfattande utbildning eller behov av noggrann handledning. Erfarenhet av arbete/utbildning i internationella forskningslaboratorier och vetenskapliga publikationer uppskattas.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: NEO, Flemingsberg Campus

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Tjänsten är särskild visstidsanställning på 12 månader 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 juni. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse/ According to agreement
Löneform Månadslön/ Monthly salary
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2238/2023
Kontakt
  • Agneta Nordberg, 0705107685
  • Amanda Nyberg, HR-partner , 08-52486812
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tillbaka till lediga jobb