Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår grupp bedriver epidemiologisk forskning om vårdrelaterade infektioner och andra allvarliga infektioner såsom sepsis och Covid-19. Vi forskar på stora datamängder från elektroniska journaldata och hälsoregister. Fokus är precisionsmedicin där vi undersöker kliniska fenotyper och riktade interventioner och behandlingar. Vår forskargrupp består av en dynamisk konstellation av datavetare, epidemiologer, statistiker, sjuksköterskor och läkare.

Din roll

Du kommer att ha ansvar för forskningsinfrastruktur som består av data från både elektroniska journaler och svenska hälsoregister. Du förväntas självständigt kunna sköta databaser, driva egna studier, epidemiologisk design, statistiska analyser och skriva vetenskapliga rapporter. Du kommer att koordinera forskningsprojekt tillsammans med olika professioner som dataingenjörer, epidemiologer, statistiker och vårdpersonal.

Behörighetskrav

Du ska ha avlagt doktorsexamen inom epidemiologi eller liknande område, och ha dokumenterat forskningsarbete efter disputationen.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Ytterligare krav utöver ovanstående

  • God kunskap i statistiska program som R, STATA, Phyton.
  • God kommunikationsförmåga och erfarenhet att skriva vetenskapliga rapporter på engelska.
  • Kunskap i svenska.

Bedömningsgrunder

Bedömningsgrunderna är en förteckning över de typer av skicklighet som ligger till grund för den sammanvägda bedömningen av den sökandes behörighet. Samtliga bedömningsgrunder ska beaktas men utgör var för sig inte krav för behörighet.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Stor erfarenhet av att ha forskat på elektroniska journaldata och svenska hälsoregister.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Internationell erfarenhet inom övervakning av infektioner, speciellt vårdrelaterade infektioner.

  • Kunskap inom traditionell statistik och maskininlärning är särskilt meriterande.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Pontus Naucler. Vår grupp bedriver epidemiologisk forskning och behandlingsstudier inom flera infektionsområden: vårdrelaterade infektioner, allvarliga infektioner, antibiotikaresistens och Covid-19

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2202/2023
Kontakt
  • Pontus Naucler, pontus.naucler@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb