Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vår forskargrupp arbetar du tillsammans med andra forskare för att utveckla morgondagens immunterapier mot cancersjukdomar. Forskningen är särskilt inriktad mot utveckling av nya cellförmedlade immunterapier. Forskningen syftar till att utveckla nya mekanismer och strategier för att undvika avstötning av allogena (givar-) celler vid administration till patienter. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du ansvarar för högkvalitativ forskning på internationell toppnivå i nära samarbete med kollegor inom gruppen och företag verksamma inom området.

Din roll

Inom ramen för anställningen skall du leda gruppens arbete kring utveckling av strategier för att förhindra avstötning av allogena (givar) celler. Arbetet innebär nära samarbete med kollegor inom gruppen. Det innebär organisation och ledarskap liksom egen forskning och metodutveckling. Det innebär ansvar för sammanställning av resultat från gruppen och publicering av resultat. Arbetet innebär också nära samarbete och interaktioner med företag kopplande till aktuella utvecklingsprojekt. Arbetet omfattar också projekt syftande till implementering av nya cellterapier i kliniska prövningar vilka bygger på aktuell forskning. Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses till exempel ledighet på grund av sjukdom eller föräldraledighet. Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Du skall ha en bakgrund inom human cellförmedlad immunologi, särskilt NK celler. Du skall kunna visa på förmåga att kunna publicera forskning inom fältet i internationellt ledande tidskrifter som förste-och/eller siste författare. För att erhålla aktuell tjänst skall du ha mycket god dokumenterad erfarenhet av forskning och utveckling av nya NK cells-baserade immunoterapier för behandling av cancersjukdomar. Du skall utöver ovanstående ha mycket god dokumenterad erfarenhet av forskning och utveckling av nya strategier för att förhindra avstötning av allogena (givar-) NK celler vid administration till patienter. Du skall ha egen erfarenhet av handledning av doktorand(er) inom området. Tidigare dokumenterat samarbete med industrin, eller inom industriprojekt, är en merit. Mycket bra kunskaper i engelska i tal och skrift krävs. Goda kunskaper i svenska är meriterande.

Bedömningsgrunder

Stor vikt kommer att läggas vid de sökandes personliga lämplighet och bedömda förmåga att nå meritering för befordran till lektor inom tidsramen för anställningen som biträdande lektor. Forskningsplanen som lämnas in med ansökan kommer att vara en viktig del av bedömningen. Den sökande måste ha visat förmåga att som huvudsökande ha erhållit extern finansiering och uppvisa potential att säkerställa ytterligare finansiering inom sitt forskningsområde. Pedagogisk erfarenhet och ledaregenskaper är meriterande. De behöriga sökande bör visa på en stark potential att uppnå kraven för befordran till lektor inom den angivna tiden. Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vem som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Evren Alici forskargrupp
Läs mer om Institutionen för Medicin, Huddinge (MedH)

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-04-25.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1532/2023
Kontakt
  • Evren Alici, Evren.alici@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2023-04-12
Sista ansökningsdag 2023-04-25

Tillbaka till lediga jobb