Institutionen för biovetenskaper och näringslära bedriver forskning och utbildning inom flertalet områden i medicinsk vetenskap såsom cancerbiologi, åldrande, molekylär endokrinologi, funktionsgenomik, systembiologi, strukturbiologi, proteinbiokemi, immunologi och nutrition. En internationell utbildnings- och forskningsmiljö erbjuds med fokus på excellens där idag ca 200 forskare, studenter, administrativ och teknisk personal är verksamma. Institutionen är belägen på Campus Flemingsberg, i Neo, en biomedicinsk forskningsbyggnad, som har som mål att skapa en kreativ och öppen miljö där utrymme finns för möten och samarbete mellan de olika forskningsområdena.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Söker du ett arbete där du får vara verksam i en spännande internationell och mångkulturell
forskningsmiljö och där du får arbeta med siffror och budgetuppföljning? Då är det här platsen för dig! Läs mer om institutionen här: https://ki.se/bionut

Din roll

Då en av våra ekonomer har valt att gå vidare i karriären behöver vi förstärka ekonomienheten.
Vi söker därför en ekonom till vår administrativa avdelning på Institutionen för biovetenskaper och näringslära. Avdelningen leds av en administrativ chef och består idag av ca 10 medarbetare med ansvar för bland annat HR, ekonomi, forskarstöd, kommunikation och IT. Avdelningens uppdrag är att fungera som ett verksamhetsstöd till chefer och medarbetare inom institutionen. Tjänsten som ekonom är placerad på ekonomienheten.

Vi söker dig som vill arbeta som ekonom med inriktning mot både redovisning, uppföljning och budgetering. I dina arbetsuppgifter ingår bl. a. att analysera utfall, rapportera till bidragsgivare samt arbeta med budget och prognoser inom forskning och utbildning. Du kommer vara ett viktigt stöd till ledningen, chefer och medarbetare på institutionen. Du kommer, i nära samarbete med kollegor, ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut. Du har en viktig uppgift att förklara de ekonomiska strukturerna både i enskilda samtal men även i andra sammanhang. Dina arbetsverktyg är främst vårt ekonomisystem UBW/Agresso och MS Office.

Verksamheten är komplex och arbetsuppgifterna kommer bestå av en blandning av kvalificerade uppgifter såväl som övriga förekommande ekonomiuppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • budgetering och uppföljning av forskningsanslag tillsammans med forskargruppledare och andra budgetansvariga
 • hantering av externa finansieringsavtal
 • ekonomisk rapportering till externa bidragsgivare

I arbetet kommer även ingå övrigt förekommande ekonomiuppgifter såsom:

 • löpande bokföring
 • anläggningsredovisning
 • månadsavstämningar och annat bokslutsarbete
 • inköpshantering

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Vem är du?

Som sökande ska du ha en högskoleutbildning inom ekonomi, gärna inom redovisning.
Du bör ha 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från universitet eller annan statlig förvaltning. Tidigare erfarenhet av UBW/Agresso är ett krav precis som goda kunskaper i MS Office. Vi ser också gärna att du har viss erfarenhet inom inköp och Lagen om offentlig upphandling (LOU). Då vi verkar i en internationell miljö är det av stor vikt att du har goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift

Arbetet sker i nära samverkan med andra medarbetare på institutionen varför det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Då verksamheten är komplex krävs ett sinne för siffror och detaljer. Du behöver även vara noggrann, analytisk, självständig, agera drivande och ta egna initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Neo, Campus Flemingsberg

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 april 2023. Intervjuer kommer ske löpande.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1013/2023
Kontakt
 • Thomas Tinglöv, Administrativ chef, 08-52483549
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
 • Anders Lindholm, OFR, 08-52481012
 • Taher Darreh-Shori, SACO, 070-8620230
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb