Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker en motiverad postdoktor till vår forskargrupp med inriktning mot partikeltoxikologi vid enheten för biokemisk toxikologi, Institutet för miljömedicin (IMM). Forskningen vid enheten syftar till att förstå sambandet mellan exponering för kemikalier och komplexa negativa hälsoeffekter, såsom cancer och effekter orsakade av hormonella störningar. Du kommer delta i olika spännande projekt med fokus på att förstå mer om toxiska effekter av olika partiklar samt mikroplaster.

Din roll

Forskargruppen fokuserar bland annat på nanopartiklar från transportsektorn och postdoktorn kommer vara aktiv i EU-projektet nPETs (https://www.npets-project.eu/) och utföra viss modellering av partikeldeponering i lungan (MPPD-modellen) samt samarbeta med forskare från andra universitet. Forskargruppen fokuserar också på partiklar från ”3D-printing” och mikroplaster och postdoktorn kommer även medverka i dessa projekt. Postdoktorns huvuduppgift kommer vara att odla olika typer av celler, exponera dem för partiklar och utföra toxicitetstester med en rad olika metoder inklusive viabilitetstest, comet assay, mikrokärnanalys samt analys av cytokinfrisättning (MSD multiplexing) och genuttryck (RNA-sekvensering). Även mer avancerad exponeringsteknik kan bli aktuellt så som långtidsstudier (flera veckor) och exponering i ”air liquid interface” samt samodling av olika celler. Andra arbetsuppgifter är att utföra statistik, skriva manuskript och delta i möten och diskussioner med samarbetspartners samt delta i undervisning på magisterprogrammet i toxikologi. Anställningen är en 12 månaders visstidsanställning 

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en ambitiös, mycket motiverad postdoktor med dokumenterad bakgrund inom toxikologi med praktisk erfarenhet av cellodling och toxicitetsbedömning. Tidigare arbete med partiklar eller mikroplaster är meriterande. Kandidaten ska kunna arbeta väl i ett team med forskare från olika discipliner, ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och ska kunna kommunicera väl på engelska, både muntligt och skriftligt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

https://medarbetare.ki.se/people/hanna-l-karlsson

https://ki.se/imm/enheten-for-biokemisk-toxikologi

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1008/2023
Kontakt
  • Hanna Karlsson, Senior forskare, hanna.l.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, SACO-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb