Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi erbjuder dig ett självständigt jobb inom en mycket spännande verksamhet. Detta är ett meningsfullt arbete där du får känna att du bidrar till Karolinska Institutets vision "Vi driver utvecklingen av kunskap om livet och verkar för en bättre hälsa för alla".

Din roll

Vid institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) bedriver vi preklinisk och klinisk forskning inom ett stort antal områden. Hos oss är ca 600 forskare, forskarstuderande, lärare samt teknisk och administrativ personal verksamma. Inom institutionens administrativa avdelning arbetar drygt tio personer inom områdena ekonomi, HR, utbildningsadministration, arkiv, ledningsstöd, kommunikation och IT.

Vi söker en HR-partner som tillsammans med en kollega utgör institutionens HR-funktion. I nära samarbete med administrativ chef ansvarar ni för att stötta chefer och medarbetare inom organisationen i varierande HR-frågor, samt att hantera verksamhetens löpande personaladministration.

Arbetsuppgifterna innebär en kombination av självständiga och rutinmässiga uppgifter och består till stor del av anställnings- och rekryteringsärenden, ofta av utländska medarbetare. Ditt arbetsområde innefattar också lönefrågor, arbetsrätt och arbetsmiljö samt tolkning och tillämpning av lagar, avtal och interna regelverk. Du koordinerar också återkommande aktiviteter så som lönerevision och medarbetarundersökningar. Det ingår även löpande administrativt arbete som uppföljning av ledigheter och semesteruttag, skriva olika intyg mm. Inledningsvis kommer du att få ett särskilt uppdrag att dokumentera rutiner för lokal introduktion av nya medarbetare. Även andra arbetsuppgifter kan ingå beroende på kompetens och behov. 

Arbetet innebär många kontakter med institutionens chefer/forskargruppsledare, forskare och andra medarbetare ute i våra forskargrupper samt med den centrala HR-avdelningen.

Vem är du?

Som sökande ska du ha akademisk utbildning inom HR/personal, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, och några års erfarenhet av HR-arbete - gärna inom offentlig sektor. Erfarenhet från arbete i forskningsmiljö, kunskaper om den statliga arbetsrätten och om regelverk kring mottagande av internationell personal är meriterande. Vi arbetar i en internationell miljö så goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska är ett krav.

Som person är du noggrann och ansvarstagande och har en god förmåga att själv organisera och prioritera i ditt arbete. Vi ser gärna att du är en person som känner ett personligt engagemang i dina arbetsuppgifter och har en förmåga att skapa goda relationer. För att lyckas i den här rollen är det ytterst viktigt att kunna kommunicera med många olika människor. Här kommer du möta alltifrån enastående professorer och forskande läkare till doktorander från världens alla hörn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

https://ki.se/mmk

https://ki.se/om-ki/tio-skal-att-valja-karolinska-institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 april 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-803/2023
Kontakt
  • Therese Kindåker, 08-52483122,therese.kindaker@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb