Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vill du jobba brett med HR inom en internationell och mångkulturell miljö, där du som HR-partner är en viktig del av den dagliga kontakten med institutionens medarbetare och chefer?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med syfte att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå.

Din roll

Vi söker dig som vill arbeta brett med HR-frågor inom många områden som kompetensförsörjning, arbetsrätt och organisatorisk och social arbetsmiljö. I din roll kommer du att bistå forskare och övriga medarbetare med information och kunskap om lagar, regler och avtal inom HR-området. Du agerar chefsstöd och bollplank gentemot institutionens chefer. Vidare ingår att hantera och stötta i anställningsärenden och rekryteringsärenden, ofta av utländska medarbetare. Majoriteten av de administrativa arbetsuppgifterna är digitaliserade och hanteras i verksamhetens systemstöd för lön och HR.

Denna tjänst är placerad i HR-teamet vid Administrationen. Vi arbetar tillsammans med forskare i en internationell och spännande miljö och har ett nära samarbete med vår ekonomienhet samt övriga administrativa stödfunktioner samt KI:s centrala HR-avdelning. Tillsammans med vår prefekt och administrativa chef är vi ett socialt och positivt gäng om ca 15 personer med moderna lokaler på Campus Solna, nära St. Eriksplan/Torsplan. Vi har en flexibel arbetsplats med möjlighet till hemarbete ett par dagar i veckan.

Dina främsta uppgifter kommer att vara:

 • Att coacha och bistå cheferna med råd i HR-ärenden och för utveckling i ledarskapet
 • Rådgivning och stöd kring tolkning och tillämpning av lagar och regler inom HR-området
 • Ansvar, strukturering och kvalitetssäkring av HR-processer som bl.a. rekrytering, anställning, arbetsmiljö, onboarding och exit m.m.
 • Implementering, koordinering och genomförande av årliga HR-aktiviteter, som medarbetarsamtal, lönerevision, medarbetarundersökningar m.m.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot HR/personal eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom HR-området
 • Goda kunskaper i arbetsrätt
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Arbetslivserfarenhet från statlig högskola/universitet inom en likvärdig roll
 • Erfarenhet av chefsstöd
 • God systemvana av diverse HR-system

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen ska du ha en mycket god kommunikativ förmåga och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren. Du behöver ha en utpräglad administrativ förmåga, noggrannhet i din hantering av uppgifter samt ett strukturerat arbetssätt. Du är en lagspelare med en genuin känsla för service och har ett professionellt bemötande. Vi ser att du är självgående och nyfiken samt har en vilja och förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Global Folkhälsa (GPH)
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2022-10-02.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3633/2022
Kontakt
 • Sofia Öhlund-Fingal, sofia.ohlund.fingal@ki.se,08-52485251
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Saco styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2022-09-14
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Tillbaka till lediga jobb