Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp är den övergripande målsättningen att utveckla och utvärdera metoder för diagnostik och behandling av psykisk ohälsa hos unga samt att generera mer kunskap om hur vården ser ut för unga som är patienter inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Hos oss får du möjlighet att arbeta tätt tillsammans med forskare i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur uppmärksamhet, belöningsprocesser och barnpsykiatriska tillstånd samverkar. Vi erbjuder en engagerande och samarbetsinriktad forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på toppnivå.

Din roll

Vi söker nu en forskningsspecialist för en visstidsanställning på 20%.

Forskningsspecialisten kommer att arbeta inom forskargruppen med att genomföra studier om kognitiva och emotionella aspekter av barnpsykiatriska tillstånd och sällsynta genetiska syndrom. Mer specifikt så kommer du att designa och genomföra longitudinella experimentella studier samt analysera ögonrörelse- och pupillometriska data från dessa studier. Du kommer även att författa artiklar samt presentera resultat på internationella konferenser. Bland arbetsuppgifterna ingår även att medverka på forskargruppsmöten och journal clubs samt att handleda studenter och doktorander.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

För tjänsten krävs goda kunskaper om experimentell psykologisk och psykiatrisk forskning, särskilt erfarenhet av att designa studier och analysera data från ögonrörelsemätning och pupillometri. Kunskaper om datorprogrammering och statistisk analys med programvarorna R och MATLAB är ett krav. Den sökande kommer särskilt att arbeta med deltagare med intellektuell funktionsnedsättning och/eller depression och ångesttillstånd, och behöver ha goda kunskaper inom dessa områden samt förmåga att genomföra kliniska psykologiska bedömningar. Eftersom tjänsten innebär tät kontakt med forskningsdeltagare krävs flytande kunskaper i svenska.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av att analysera ögonrörelse- och pupillometriska data.
  • Goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av att designa, genomföra, och analysera data från longitudinella experimentella studier med deltagare med funktionsnedsättningar och/eller depression och ångesttillstånd.
  • Legitimation som klinisk psykolog eller likvärdig kompetens.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Självständigt vetenskapligt arbete efter disputation, dokumenterat genom publicerade empiriska arbeten.
  • Erfarenhet av neuropsykologiska bedömningar av barn och ungdomar. 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om forskargruppen här

Din karriär fortsätter här

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17/6 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2388/2022
Kontakt
  • Anna Wendel, HR-partner, 08-52483045,anna.wendel@ki.se
  • Jens Högström, Forskargruppsledare, jens.hogstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-06-02
Sista ansökningsdag 2022-06-17

Tillbaka till lediga jobb