Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en mycket motiverad person till vår forskargrupp som leds av biträdande lektor Joel Nordin för att arbeta som forskningsassistent med utvecklingen av biotekniska målinriktade nanopartiklar.

Din roll

Den största delen av arbetet kommer att utföras med hjälp av cellinjer och djurmodeller. Det övergripande målet med projektet är att utveckla naturliga nanopartiklar som effektivt laddas med specifika RNA-molekyler riktade mot specifika celler och organ, i detta projekt främst CNS och hematopoetiska stamceller i benmärg. Intresset för mRNA-terapi har ökat med covid-vacciner som bevisar deras tillämpbarhet i klinisk medicin. De leveransvektorer som används idag är dock fortfarande toxiska efter systemiska upprepade injektioner och levererar huvudsakligen mRNA till levern. Därför kommer vi i detta projekt att använda extracellulära vesiklar (EVs), som är naturliga icke-toxiska nanopartiklar som frigörs av alla celler. EVs innehåller makromolekyler, såsom mRNA och proteiner och kan konstrueras för att laddas med olika laster, såsom mRNA, siRNA och CRISPR/Cas9. Men laddningen av mRNA och inriktning av EVs är idag i bästa fall dålig. Därför strävar vi efter att förbättra både laddningen och inriktningen och slutligen släppa lös potentialen för EV-mRNA-leverans till svåråtkomliga vävnader. Detta skulle göra det möjligt för oss att behandla flera sjukdomar som är utom räckhåll idag. Eftersom detta är ett stort projekt med flera komponenter kommer två PostDocs att anlitas för att genomföra projektet.

Vem är du?

Den sökande bör ha en gedigen bakgrund inom grundläggande- eller molekylärbiologi och/eller erfarenhet av att arbeta med plasmidbibliotek. Tjänsten kräver praktisk labberfarenhet inom följande områden: främst erfarenhet av PCR, kloning, cellodling, lentivirusproduktion, NGS-sekvensering och sekvensering av bioinformatik.  Du bör också ha erfarenhet inom EV- eller virusområdet.

Erfarenhet från NGS och bioinformatik samt tidigare kunskaper gällande arbete med biblioteksskärmar, såsom fagdisplay, CRISPR-bibliotek eller plasmidbibliotek är meriterande. Erfarenhet av molekylär kloning är också meriterande.

Du behöver också ha mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. När det gäller personliga egenskaper ser vi gärna att du har ett flexibelt tankesätt och en stark problemlösningsförmåga. Vi förväntar oss även att du är mycket kommunikativ, serviceinriktad och har lätt för att bygga relationer med andra och arbeta självständigt. Denna tjänst kräver också att du tar egna initiativ. Vi värdesätter personliga egenskaper högt i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Mer om forskargruppen

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 april 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1688/2022
Kontakt
  • Joel Nordin, assistant professor, joel.nordin@ki.se
Facklig företrädare
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2022-04-12
Sista ansökningsdag 2022-04-27

Tillbaka till lediga jobb