Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Sektionen för omvårdnad

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Sektionen för omvårdnad söker en assisterande lektor med inriktning anestesisjukvård som har intresse och engagemang för att undervisa och bedriva utveckling och forskning av utbildning på avancerad nivå inom anestesisjukvård vid sektionen för omvårdnad. Vår vision är att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa genom forskning, utbildning och interprofessionell samverkan. Omvårdnadsforskning och omvårdnadsrelaterad utbildning vid KI är högt rankad internationellt och ledande i Sverige.

Din roll

Vi söker dig med intresse och engagemang för att undervisa och bedriva utvecklingen av utbildning vid sektionen för omvårdnad. I uppdraget som assisterande lektor ingår att stärka och forskningsanknyta ämnet omvårdnad samt utveckla pedagogik och lärande inom sektionens utbildningsuppdrag. Undervisning är förlagd på campus och på distans, i simuleringsmiljö och i verksamhetsförlagd utbildning.

I arbetsuppgifterna som assisterande lektor ingår handledning och examination av examensarbeten och samverkan med interna och externa aktörer, så som regionen och kommuner i Stockholms län. Egen kompetensutveckling ingår inom ramen för uppdraget.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som assisterande lektor är den som har uppvisat:

  • Vetenskaplig skicklighet samt doktorsexamen inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde och utöver doktorsavhandlingen publicerat minst tre vetenskapliga referensgranskade (peer reviewed) originalpublikationer.
  • Delvis utmärkt pedagogisk skicklighet.
  • Delvis utmärkt pedagogisk erfarenhet från olika undervisningsformer på grundnivå och avancerad nivå inom sjuksköterskeprogrammen.
  • God pedagogisk självständighet.
  • Högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt Sveriges universitets- och högskoleförbunds rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper.
  • För behörighet till tjänsten skall den sökande ha en specialistsjuksköterskeexamen inom anestesisjukvård.

Bedömningsgrunder

1. Omfattande pedagogisk erfarenhet från olika undervisningsformer på grundnivå och avancerad nivå.

2. Erfarenhet av handledning av examensarbeten på grundnivå och avancerad nivå.

3. Självständigt ansvar för planering, genomförande och utvärdering av undervisning och examination på grundläggande och avancerad nivå inom anestesisjukvård, i betydande omfattning och med dokumenterad hög kvalitet.

4. Erfarenhet av pedagogiska ledningsuppdrag, till exempel som kursansvarig på grundnivå och avancerad nivå inom anestesisjukvård

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

 

 

Ansökan

En ansökan ska innehålla följande dokument helst på engelska (eller svenska): CV och meriter presenterad i enlighet med Karolinska Institutets kvalifikationsportfölj

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 april månad 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1603/2022
Kontakt
  • Kay Sundberg, 08-52483572
  • Maria Staiger, 073-3709926
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-04-07
Sista ansökningsdag 2022-04-29

Tillbaka till lediga jobb