Vill du utföra forskning av högsta kvalitet och bidra till att förbättra kunskap och behandling av tillväxt och skelettsjukdomar?

Postdoktortjänsten är belägen vid laboratoriet för Tillväxt och Broskbiologi vid Centrum för Molekylär Medicin, ett interaktivt och translationellt forskningscenter med fokus på att lösa de viktiga frågorna inom den moderna medicinen. Forskningsgruppen för Tillväxt och Broskbiologi består av flera doktorander och postdoktorer och har flera starka nationella och internationella samarbeten. Som postdoktor i denna grupp erbjuds därför utmärkta möjligheter att interagera med vetenskapliga experter på högsta nivå och förvärva vetenskaplig och teknisk expertis från ett dynamiskt team av forskare.

Din roll

Det övergripande syftet med forskningsprojektet är att undersöka de cellulära och molekylära mekanismer som styr tillväxt och ledbroskutveckling och att använda denna nya kunskap för att utveckla nya behandlingsstrategier för medfödd tillväxt och skelettsjukdomar. Vår grupp använder en mängd olika experimentella tillvägagångssätt, inklusive mikrokirurgiska manipulationer av tillväxtplatta och ledbrosk, manuell och laser-mikrodissektion, genuttryck mikroarray, in vitro-modeller av tillväxtplatta och ledbrosk kondrogenes och osteogenes från mesenkymala stamceller och från kondrocyter.

Som postdoktor kommer du att få delta i hela forskningsprocessen, dvs i nära samarbete med handledare, studenter och samarbetspartners, kommer du att planera, leda, utföra och presentera dina forskningsprojekt.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Välmotiverade individer uppmuntras att söka. Erfarenhet inom cellodling och molekylärbiologi krävs. Erfarenhet av proteinkemi är att föredra men inte ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2700/2021
Kontakt
  • Ola Nilsson, Forskargruppsledare, ola.nilsson@ki.se
  • Karin Björström, HR-partner, +46 8 524 823 67
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2021-04-16
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Tillbaka till lediga jobb