Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur kognitiva könsskillnader uppstår och påverkas av vår omgivande miljö. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Som postdoktor kommer du att medverka i två studier, en med fokus på betydelsen av hormon och kromosomer för uppkomsten av kognitiva könsskillnader, och en vars fokus är hur samhällsfaktorer påverkar könsskillnaders magnitud. I arbetet ingår, utöver sedvanligt forskningsarbete, att programmera och färdigställa ett webbaserat kognitiv test samt att statistiskt analysera data kopplade till meta-analyser.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Sökande ska ha tidigare erfarenhet av att bedriva forskning kring könsskillnader i kognition, med särskilt fokus på meta-analys. Därtill ska den sökande ha goda kunskaper i och tidigare erfarenhet av Javascript, HTML, och R, samt kunna administrera en webserver. Utöver detta ska den sökande ha mycket god statistisk analysförmåga och mycket goda kunskaper i svenska. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Klinisk neurovetenskap
Läs mer om Agneta Herlitz forskargrupp

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 september 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2020
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3530/2020
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, Personalhandläggare, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Agneta Herlitz, Forskargruppsledare, agneta.herlitz@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-08-25
Sista ansökningsdag 2020-09-08

Tillbaka till lediga jobb