Institutionen för neurovetenskap består av ca 240 personer och utgörs av ett antal forskningsgrupper som studerar olika aspekter av nervsystemets funktion. Undervisning är en grundläggande aktivitet vid institutionen, såväl på grundutbildningen som på forskarutbildningen. Varje år disputerar cirka 15 doktorander vid institutionen och många av studenterna har utvecklat framstående karriärer såväl inom den akademiska- som den privata sektorn. Institutionen ansvarar även för grundutbildning i neurovetenskap, anatomi och histologi i ett antal av programmen vid Karolinska Institutet.

Klingberg Lab vid Karolinska institutet bedriver forskning som syftar till att bättre förstå den neurala basen för kognitiv utveckling under uppväxten och för träningsinducerad plasticitet i hjärnan. Framför allt fokuserar vi på arbetsminne och på uppmärksamhet, två centrala aspekter av kognition. Metodiken som används är funktionell MRI för att studera hjärnaktivitet, diffusionsbaserad magnetisk resonanstomografi för att mäta myelinbildning, neurala nätverksmodeller och datoriserade beteendemätningar. En viktig fråga är utveckling av datoriserade metoder för att förbättra uppmärksamhetsnivå och arbetsminne hos barn med arbetsminnesunderskott, såsom de som diagnostiserats med ADHD.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektledare som kan strukturera och organisera arbetet i vår forskargrupp. Du kommer att planera, leda och samordna tre olika studier i matematik- och arbetsminnes träning på barn vilket kräver god organisations-och initiativförmåga. Som projektledare kommer du ansvara för inköp, för gruppens hemsida och för administrativt arbete exempelvis som fakturahantering. Du kommer även hjälpa till med MRI/fMRI- scanning och analysera fMRI-data.

Kvalifikationer

Vi söker en person som både har erfarenhet av projektledning vid kliniska studier och av analysering av olika databaser inom neurovetenskap. Du bör ha kunskaper om analysering i program som FreeSurfer, SPM och VBM. Vidare är magnetkamerakompetens en stor fördel. Tidigare erfarenheter av att organisera laboratorieverksamhet är meriterande. Du skall även ha hand om kontakten med rektorer, lärare och elever på de skolor som är involverade i projekten, därför är svenska som språk ett krav.

Utbildning: Minst masternivå inom relevant område.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningen avslutas 2013-11-21
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4001/2013
Kontakt
  • Torkel Klingberg, torkel.klingberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Peter Århem, SACO, 46-8 524 869 03
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Caroline Ran, OFR, 08-524 870 62
Publicerat 2013-11-20
Sista ansökningsdag 2013-12-12

Tillbaka till lediga jobb