Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Sektionen för omvårdnad har uppdraget att bedriva forskning och utbildning på grund- avancerad och forskarnivå. Sektionens forskningsprogram strävar att bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt för vård från patientens perspektiv, problem och behov, för att säkerställa patienters hälsa och välbefinnande i varje vårdsituation. Att bjuda in patienten till att samverkan och dialog är en utav hörnstenarna för att uppnå säker patientvård. Forskningsprogrammets fokus är värdebaserad vård, vårdkontext och dess potential och signifikans för patienters hälsa. Forskningen vid sektionen har ambitionen att stödja utvecklingen av vården för den sårbara patienten i framtidens vårdmiljöer.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad i Yvonne Wengströms forskargrupp i the Exercise For Fatigue in AdvancEd Cancer PaTients (EFFECT) studien och OptiTrain studien för kvinnor med bröstcancer. Dessa kliniska prövningar syftar till att förstå effekterna av träning på hälsa för kvinnormed bröstcancer. Under post doc perioden ingår arbetsuppgifter såsom rekrytering av studiedeltagare, genomföra träningsutvärdering/testning, insamling av data, leda träningssessioner, datahantering samt analys, rapportera resultat av EFFECT och OptiTrain studierna samt delta i internationellt utbyte inom träningsonkologi. Ansvar ingår även för att skriva manuskript samt projektansökningar och handleda forskarstudenter samt samarbete och deltagande i nätverk inom samt utanför akademin. Tjänsten är på heltid i två år med eventuell möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste fem åren. För denna tjänst krävs en universitetsexamen inom vårdvetenskap. Sökande måste ha erfarenhet inom klinisk träningsfysiologi forskning, gärna inom träning för människor med cancersjukdom. Erfarenhet att genomföra kliniska studier är önskvärt.

Förutom excellenta kunskaper att tala, skriva och läsa på engelska krävs även goda svenskakunskaper i tal och skrift för att du ska kunna interagera med studiedeltagarna. Arbetet kommer att inkludera föreläsningar samt handledning av forskarstuderande på olika nivåer varför sökande behöver ha erfarenheter av föreläsningar samt forskarhandledning. Kandidaten vi söker bör ha egen drivkraft med god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna arbeta både inom och utanför akademin.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-251/2019
Kontakt
  • Yvonne Wengström, Professor, yvonne.wengstrom@ki.se, 08-524 836 83
  • Mona Hellstadius, HR ansvarig, mona.hellstadius@ki.se, 08-524 868 14
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-04

Tillbaka till lediga jobb