Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Leversjukdomar är ett expanderande och attraktivt forskningsområde med många obesvarade frågor och potential för en långsiktig vetenskaplig karriär. Hagströms forskargrupp vid Karolinska Institutet har en lång historia och fokus på kliniska och epidemiologiska studier inom området leversjukdomar, särskilt inom fettleversjukdom (MASLD) som för närvarande har en global prevalens på 38%. Inom vår forskargrupp får du möjlighet att använda unika datakällor för att förbättra vår förståelse för leversjukdomar och bidra till världsledande forskning.


Vi erbjuder en engagerande tvärvetenskaplig forskningsmiljö där du kan bidra till forskning av hög kvalitet på en internationellt konkurrenskraftig nivå. Det finns en stark interaktion med andra epidemiologer, kliniker och prekliniska forskargrupper, både lokalt och internationellt. Du kommer att använda detaljerade data från nykonstruerade unika kohorter med hundratusentals individer. Målet med denna postdoktorala tjänst är att bidra till bättre hälsa genom förbättrad identifiering av patienter som riskerar både lever- och kardiovaskulär sjukdom.

Din roll

Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att utföra en bred uppsättning analyser av register- och kliniska data på några av de största kohorterna inom området, med ett fokus på kardiovaskulär sjukdom och leversjukdom samt interaktionen och samspelet mellan dessa. Du kommer att ha möjlighet att arbeta inom en tvärvetenskaplig och internationell miljö. Vid vår institution kommer du att ha stora möjligheter att engagera dig och delta i olika forskningsforum, både inom och utanför institutionen. Det kommer också att finnas möjlighet att engagera sig i undervisning, vid intresse. Vi finns vid Institutionen för Medicin, Huddinge, en inkluderande arbetsplats som uppmuntrar samarbeten inom och mellan avdelningar och forskningsfält. Detta är en tjänst på två år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Du har en doktorsexamen inom områden som epidemiologi eller biostatistik, alternativt en stark profil inom dessa områden. En doktorsexamen inom klinisk hepatologi eller kardiologi är också intressant, då med ett tydligt fokus på epidemiologiska studier. Tidigare erfarenhet av registerbaserad forskning, särskilt med data från svenska register, är en fördel, liksom klinisk kompetens gällande lever- eller kardiovaskulära sjukdomar. Erfarenhet av att använda radiologiska data är en merit. Vi ser gärna kandidater som har en drivkraft för att själv initiera och genomföra studier. Flytande engelska (både tal och skrift) är ett krav, medan kunskaper i svenska är meriterande. Du är mycket skicklig i att använda statistisk programvara som R, SAS eller STATA.

Personliga egenskaper som anses önskvärda:

En driven personlighet och vana vid att fatta egna beslut. Förmåga att samarbeta både inom och utanför gruppen. En god lagspelare med en omtänksam attityd. Villig att lära och samarbeta med personer utanför sitt eget fält. Strukturerad och flexibel.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för medicin, Huddinge (MedH)
Läs mer om Hagström forskargrupp

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  • Minst två referenser

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-10-13.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3576/2024
Kontakt
  • Hannes Hagström, Rekryterande chef, Hannes.hagstrom@ki.se
  • Jenna Almqvist, HR-Partner, jenna.almqvist@ki.se
Publicerat 2024-09-20
Sista ansökningsdag 2024-10-13

Tillbaka till lediga jobb