Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Dermatologi och Venereologi vid Karolinska Institutet har en lång tradition av translationell forskning och utbildning av högsta kvalitet i nära samarbete med klinisk verksamhet vid unviersitetssjukhus och öppenvårdsdermatologi. I ett föränderligt vårdlandskap pågår ett strategiskt arbete för att bygga en stabil plattform för modern klinisk dermatologi, med utbildning, klinisk och basal forskning i Stockholmsområdet.

Din roll

Vi söker nu en strategisk rådgivare för att hjälpa oss att planera för en långsiktig plattform för akademisk dermatologi i nära anknytning till forskningslaboratorier vid Center för Molekylärmedicin på Karolinska Institutet. Uppdraget kommer att innebära att bidra med kunskapsstöd om dimensionering av personal och fysisk miljö för att kunna erbjuda sjukvård av högsta kvalitet. Underlag från andra akademiska dermatologiska miljöer i Sverige, gärna via specialistföreningen SSDV, är viktigt i detta arbete. Rollen innebär också att aktivt samarbeta med andra företrädare för kliniska dermatologiska miljöer i Sverige. Rådgivning och hjälp i kontakt med region och sjukvård kommer att ingå i uppgiften. Resor inom Sverige och till internationella konferenser kan ingå i arbetsuppgifterna.  

Vem är du?

Erfarenhet av att leda klinisk dermatologisk sjukvård inom universitetssjukhus. Akademiska meriter motsvarande en docentur och erfarenhet av kliniknära forskning. Tidigare arbete med kunskapsstöd och utredningar av kliniska plattformar för akademisk dermatologi, exempelvis specialistcentrum, är önskvärt. Erfarenhet från arbete med att ta fram riktlinjer och kliniska stöd inom dermatologi i Sverige. Erfarenhet av kliniskt arbete med hudens inflammationssjukdomar.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom divisionen för dermatologi och venereologi i nära samarbete med divisionschefen.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Efter överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2424/2024
Kontakt
  • Liv Eidsmo, liv.eidsmo@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb