Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi letar efter upp till två skickliga och drivna statistiker som vill vara del av en dynamisk forskningsmiljö i skärningspunkten mellan akademi, sjukvård och privat sektor. Du vill bedriva akademisk forskning och har ett starkt intresse för att besvara kliniska frågor genom epidemiologiska och biostatistiska metoder som är state-of-the-art.

Din roll

Du kommer i viss mån att utveckla och skapa standardiserade årsrapporter av vissa typer av patienter, deras karakteristika, behandlingar och behandlingsutfall, men framför allt vara en central spelare i vår forskargrupp genom att bidra med statistisk kompetens och statistisk analys i våra pågående och kommande forskningsprojekt och övervakningsprogram för nya läkemedel. Förutom att ta fram och analysera statistiska analysplaner för specifika projekt, där resultaten både är ämnade för interna säkerhetsrapporter för nya läkemedel och för publikation i internationella vetenskapliga tidskrifter kommer du också förväntas delta och bidra till den akademiska miljön genom att medverka vid och ibland leda seminarier och föreläsningar med metodologiskt eller statistiskt fokus.

Beroende på den sökandes intresse och färdigheter kommer det att finnas många möjligheter att bidra som medförfattare i vetenskapliga publikationer och eventuellt också att driva en egen forskningslinje och forskarutbildning inom det fält som forskargruppen verkar.

Vem är du?

Du har minst en master i statistik eller motsvarande och tillräcklig kunskap om statistik och statistisk programmering för att i stora och komplexa register-databaser kunna utföra avancerad data management och statistisk analys med hjälp av SAS, R, Stata eller liknande.

Jobbet kommer att innebära mycket interaktion med forskare, kliniker och representanter från svenska myndigheter och läkemedelsindustrin. Utmärkta kunskaper i såväl talad som skriven Engelska och Svenska är ett krav och mycket god förmåga att presentera muntligt är att föredra. Vid utvärdering av kandidater till tjänsten kommer mycket stor vikt läggas vid interpersonella färdigheter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Anställningen är placerad vid institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flera forskargrupper. Tjänsten är placerad inom Koncern Askling: https://ki.se/en/meds/research-group-johan-askling och forskargrupp Olén: https://ki.se/en/people/ola-olen. Forskningen kommer att vara fokuserad kring myosit och systemisk skleros (Team Holmqvist, https://ki.se/en/people/marie-holmqvist) och inflammatorisk tarmsjukdom (Grupp Olén).

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2025/2024
Kontakt
  • Ola Olén, ola.olen@ki.se
Facklig företrädare
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, +46852483367
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb