Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Karolinska Institutets (KI:s) studenter har stora möjligheter att förlägga en period av din utbildning utomlands. KI är också ett populärt val för studenter för utbytesstudier. Som internationell handläggare ger du stöd till studenterna och till de verksamhetsansvariga inom utbildningsprogrammen.

Din roll

Vi söker nu en vikarie för en av våra fyra internationella handläggare som under ca 1 år kommer att arbeta med andra uppgifter. Du ska tillsammans med övriga kollegor vid enheten ge stöd till studenter och verksamhetsansvariga vid utbildningsprogrammen. Anställningen är placerad vid campus Solna och arbete förekommer även vid campus Flemingsberg.

De internationella handläggarna ansvarar för ansökningsprocessen och administrationen kring in- och utresande studenter. I arbetet ingår att informera om utbytesstudier, organisera introduktion och mottagning för inkommande studenter och att delta i uppföljning av utbytesstudenterna. I arbetet ingår också att driva utveckling av verksamhetsområdet tillsammans med de verksamhetsansvariga inom utbildningsprogrammen. En stor del av arbetet är administration.

De fyra internationella handläggarna har ett stort kontaktnät både inom och utanför KI. Internationella kontakter förekommer dagligen liksom omfattande kontakter med enskilda studenter och lärare. Muntliga presentationer på både svenska och engelska förekommer och det kan också bli aktuellt med resor i tjänsten.

Arbetsområdena inom tjänsten överlappar i viss mån varandra och periodvis kan arbetsbelastningen vara hög.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • 3 års högskoleutbildning eller motsvarande,
  • erfarenhet av att arbeta med internationaliseringsfrågor inom högskola eller annan verksamhet,
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska både i kommunikation via mail, genom informativ text på hemsidor och i personliga möten.

Meriterande för tjänsten är:

  • erfarenhet av studentnära arbete eller motsvarande,
  • goda kunskaper inom administrativa system som används i högskolan, t.ex. ladok, selma, webb, mobilitetssystem m.fl.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du ska ha ett gott bemötande och en god förmåga att förmedla information. Du kommer att ha ett nära samarbete med övrig administrativ personal, lärare, studenter och programledning. Arbetet innebär en kombination av omväxlande och rutinmässiga uppgifter och ställer stora krav på noggrannhet, planering och struktur samt att arbeta självständigt och utåtriktat. Du ska vara serviceinriktad, drivande och ha god samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna och Flemingsberg 

https://utbildning.ki.se/studier-praktik-utomlands

https://education.ki.se/exchange-studies

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1983/2024
Kontakt
  • Charlotta Cederberg, enhetschef , charlotta.cederberg@ki.se
  • Åsa Nandorf, avdelningschef , asa.nandorf@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb