Vill du bidra till medicinsk forskning av högsta kvalitet?

Strategiska forskningsprogrammet i cancer vid KI, Cancer Research KI, är en paraplyorganisation med syfte att representera och stödja cancerforskningen vid KI, vilket är ett brett och multidisciplinärt forskningsområde med forskargrupper vid alla KIs institutioner.

Organisationen Cancer Research KI söker nu en forskningsadministratör för att hjälpa till att samordna programmets insatser med en mängd olika arbetsuppgifter och tjänsten kommer ha ett extra fokus på kommunikation. Tjänsten kommer att finansieras med 50 % av EU-bidrag, varmed hälften av arbetstiden kommer att utgöras av administration av EU-projekt.

Tjänsten erbjuder ett varierat utbud av arbetsuppgifter:

  • Kommunikation (webbsida, nyhetsbrev, sociala medier, etc.)
  • Organisera och genomföra evenemang (möten, workshops, konferenser) av olika storlekar från seminarier till större konferenser.
  • Delta i pågående EU-projekt.
  • Assistera med administrativa uppgifter för olika EU-projekt.

Du kommer att vara baserad på Biomedicum men kan komma att delta i möten på flera platser runt KIs båda campus.

Din profil

Vi söker en dig som antingen är tidig i din karriär vid KI, kanske de första åren efter doktorsexamen, eller att du har arbetat länge och är en erfaren forskningsadministratör, för att  bli en värdefull medlem i Cancer Research KI:s forskningssamordningsgrupp. Du ska delta i att driva organisationens dagliga verksamhet, projektledning och få olika ansvarsområden i pågående EU-projekt.

Du bör helst ha en doktorsexamen inom det biomedicinska området, och/eller mycket god kunskap om KI. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från akademi och/eller industri med liknande arbetsuppgifter. God organisationsförmåga är av stor vikt med förmågan att leda flera projekt, kommunicera med olika intressenter och arbeta i en miljö med högt tempo. God kommunikations- och datavisualiseringsförmåga är mycket viktigt liksom ett intresse för att utveckla kommunikationsprogrammet för organisationen. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom kommunikation och social kompetens samt förmåga att samarbeta. Goda skriftliga kunskaper i engelska krävs och kunskaper i svenska (i tal/skrift) är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö full av expertis och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och främja en bättre hälsa för alla. På Karolinska Institutet bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinsk utbildning i Sverige. Karolinska Institutet är en statlig högskola, som berättigar till flera förmåner som förlängd semester och generös tjänstepension. Anställda har även gratis tillgång till vårt moderna gym och får ersättning för sjukvård.

Strategiska forskningsprogrammet i cancer vid KI, Cancer Research KI (https://ki.se/en/stratcan/cancer-research-ki), är verksamt vid Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik, är en övergripande paraplyorganisation som representerar cancerforskningen vid KI, vilken omfattar mer än 400 forskargrupper vid alla KI-institutioner.  Cancer Research KI är ett initiativ finansierat av regeringen för att stärka och utöka den redan starka cancerforskningen vid Karolinska Institutet. Cancerforskning KI arbetar för att öka kontakterna mellan cancerforskare från olika discipliner, från grundläggande tumörbiologi till klinisk onkologi. Dessutom att öka samarbetet med externa aktörer som andra universitet (nationellt och internationellt), hälso- och sjukvård och industriella samarbetspartners.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-05-31

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1982/2024
Kontakt
  • Liselotte Bäckdahl, Liselotte.backdahl@ki.se
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury (OFR), anurupa.nagchowdhury@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb