Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Din roll

Välkommen som HR-Partner till Sveriges största medicinska universitet! Här får du tillsammans med ett positivt HR-team möjlighet att göra skillnad och vara med och bidra till världsledande forskning och utbildning.

Tillsammans med ett engagerat HR-team kommer du att driva HR-arbetet vid institutionen genom att stötta chefer, forskare och övriga medarbetare vid institutionen. Du kommer att bidra med kontinuerlig utveckling och förbättring och fungera som en rådgivande och coachande part i HR-frågor.

HR-gruppen präglas av samarbete, kollegialitet och en vilja att driva och utveckla HR-arbetet på institutionen. I teamet arbetar vi strategiskt, operativt och administrativt inom många områden, bland annat kompetensförsörjning, arbetsrätt och med organisatorisk och social arbetsmiljö.

Här erbjuds du att få arbeta med intressanta och utvecklande frågor tillsammans med motiverade kollegor i en internationell och mångkulturell miljö.

Rollen är ett vikariat på cirka ett år med möjlighet till förlängning. 

Dina främsta uppgifter kommer att vara:

 • Rådgivning och stöd kring tolkning och tillämpning av lagar och regler inom HR-området
 • Ansvar, struktur och kvalitetssäkring av HR-processer som bl.a. rekrytering, anställningar, avtalsfrågor, introduktion och avslut m.m.
 • Att coacha och bistå cheferna med råd i HR-ärenden och utveckling i ledarskapet
 • Implementering, koordinering och genomförande av HR-policys, medarbetarsamtal, lönerevision, medarbetarundersökningar m.m.  

Vem är du?

 • Högskoleutbildning med inriktning mot HR/personal eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet från HR-arbete, eller motsvarande, sedan tidigare
 • Arbetslivserfarenhet från statlig högskola/universitet inom en likvärdig roll  
 • Erfarenhet från att arbeta med rekryteringsprocesser
 • Goda kunskaper inom arbetsrätt
 • Goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Outlook, Teams, Word och Excel
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation sker i de båda språken såväl i tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas och trivas i rollen bör du gilla att hantera många processer parallellt av varierande komplexitet. Du behöver ha en utpräglad administrativ förmåga, noggrannhet i din hantering av uppgifter och ett strukturerat arbetssätt. Vidare ser vi att du som söker har en gedigen känsla för samarbete och service där du gärna överträffar dina kollegors förväntningar genom ett trevligt och professionellt bemötande. Du har en förmåga att proaktivt driva ditt arbete och ser vikten av att förenkla och förstå vad som ger mervärde inom HR-funktionen på institutionen.

Erfarenhet av arbete i Primula och Varbi är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Placering: Solna

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1838/2024
Kontakt
 • Lina Werner, lina.werner@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb