Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Niklas Björkström-gruppen är en del av Centrum för Infektionsmedicin (CIM), en ledande forskningsenhet inom translationella studier av det mänskliga immunförsvaret i kontexten av kronisk inflammation, infektionssjukdomar och cancer. På CIM erbjuder vi en engagerande forskningsmiljö där du kan bidra till högkvalitativ forskning på internationell nivå. En nyckelfokus för gruppen är att få insikter i den grundläggande biologin hos vävnadsresidenta immunceller i levern och hur immunceller reagerar på immunosuppressiv behandling. Genom unika samarbeten med kliniska enheter vid Karolinska Universitetssjukhuset får vi ett stort antal vävnads- och perifera blodprover. I levern har vi ett specifikt fokus på mänskliga vävnadsresidenta NK-celler och studerar deras fenotyp, funktion, utveckling och roll under leversjukdomar såsom leverhepatit. Inom immunosuppression studerar vi hur vanligt förekommande immunosuppression påverkar funktionaliteten hos NK-celler och andra immunceller och varför detta utgör en risk för vissa infektioner.

Din roll

Vi letar efter en forskningsassistent som kommer att arbeta tillsammans med doktorander, postdoktorander och forskningssjuksköterskor i projekt relaterade till mänsklig leverimmunologi och immunmodulering av mänskliga lymfocyter. En heltidsanställning är tillgänglig i 1 år. Du kommer att få möjlighet att stärka dina befintliga experimentella färdigheter samt lära dig nya toppmoderna tekniker. En huvuduppgift kommer att vara att arbeta i ett stort EU-finansierat projekt med mänskliga blodprover inklusive isolering, biobankning, karakterisering av immunceller från lever och blod. Du kommer att exponeras för avancerade immunologiska metoder såsom högdimensionell flödescytometri, multiplexad avbildning (MACsima) och spatial transkriptomik (Visium). Vi letar efter en mycket motiverad och välorganiserad person som måste ha goda kommunikationsfärdigheter och förmåga att interagera med kollegor och samarbetspartners.

Huvudansvar:

  • Isolering och lagring/biobankning av celler från färskt humant blod och vävnader som samlats in från patienter med leverinfektioner, celldyrkning, flödescytometri och andra analytiska tekniker.
  • Sektionering med hjälp av Cryostat och mikrotom.
  • Arbete med att optimera spatiala metoder för studier av immunceller i vävnader
  • In vitro-experiment med användning av humana immunceller för att studera deras funktion vid olika typer av immunmodulerande behandlingar

Vem är du?

Krav och meriter:

  • Masterexamen i Medicinsk Vetenskap, Immunologi eller motsvarande vid anställningens början
  • Erfarenhet av cellisolering från mänskligt blod eller vävnader, odling av primära celler, DNA/RNA-isolering, ELISA, qPCR och dataanalys.
  • Tidigare erfarenhet av multiparametrisk flödescytometri/cellsortering är meriterande
  • Utmärkta organisatoriska färdigheter
  • Tidigare bidrag till vetenskapliga publikationer är meriterande
  • Förmåga att flytande tala och skriva på engelska.
  • Utmärkta mellanmänskliga färdigheter och referenser från tidigare arbetsmiljöer.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Niklas Björkström-gruppen 

Centrum för Infektionsmedicin

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast fredagen den 17 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och personligt brev. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1811/2024
Kontakt
  • Niklas Björkström, niklas.bjorkstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb