Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Enheten för integrativ epidemiologi vid Institutet för miljömedicin studerar hur immunförsvaret bidrar till sjukdomsprogression av cancer och neurodegenerativa sjukdomar. Vi använder olika verktyg för att ta itu med dessa frågor, inklusive experimentell forskning med hjälp av kliniska prover och djurmodeller, biobanker samt storskaliga kohort- och fallkontrollstudier. Vi söker nu en postdoktor för en tidsbegränsad anställning på 1 år. 

Din roll

Forskningsarbetet kommer att fokusera på hur regulatoriska T-celler upprätthåller immunhomeostas och påverkar utvecklingen av cancer och amyotrofisk lateralskleros (ALS). Vi är särskilt intresserade av hur FOXP3-isoformer och (regulatoriska) T-cellspopulationer/specificiteter modulerar sjukdomsprogression. Tyngdpunkten i forskningen är att undersöka sjukdomsmekanismer och potentiella terapeutiska mål genom att utföra experimentell forskning som sedan kan integreras med storskaliga epidemiologiska studier. Kandidaten kommer att ansvara för projektkoordinering, dataanalys, manuskriptskrivning, resultatspridning och handledning av yngre forskare. Vårt uppdrag är att odla nästa generations forskare som verkligen är multidisciplinära.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Den sökande ska ha omfattande kunskaper om bioinformatiska tillvägagångssätt för analys av omics-data och erfarenhet av att arbeta i en Linux-miljö. Ett intresse för immunologi är viktigt. Kandidaten ska vara villig att ta ansvar i ledarskapsarbetet och ska kunna visa en god samarbetsförmåga

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Institutet för miljömedicin, Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1267/2024
Kontakt
  • John Andersson, john.andersson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-03-21
Sista ansökningsdag 2024-04-04

Tillbaka till lediga jobb